Blazeren er på ingen måder til at komme uden om, hvis man snakker om tøj til foråret. Og ja, foråret er ankommet! Og ja, det er tid til at kigge på opgraderinger til forårsgarderoben. Her til er der ingen anden ekvipering, som hører sig mere foråret til end blazeren.

Den kan anvendes til både arbejdet og til fritiden og så sikrer den dit outfit både klasse, elegance og et preppy touch. Det er med andre ord den perfekte forårsekvipering.

Der er masser af måder du kan style din blazer – en klassisk navy blazer kan f.eks. sættes sammen med et par lækre chinos, en businessskjorte og et par lækre støvler – og så har du et perfekt, stilrent look til arbejdet. Du kan modsat fyre et par sprøde beige bukser på samt en lommeklud og du er pludselig ovre i den mere preppy og frække afdeling.

Mulighederne er uendelige og det er selvfølgelig også derfor, at blazeren er min absolutte favoritekvipering – og nok også derfor, at jeg har skrevet en lang og udførlig guide til blazere, som du bestemt ikke bør snyde dig selv for.

Læs også: 12 fede sejlersko til mænd – og sådan bæres de med stil

Lækre forårsblazere til mænd

Det er vigtigt, når vi nu snakker blazere, at du ikke behandler din blazer som et jakkesæt – for det er det nemlig bestemt ikke! Du skal IKKE have matchende bukser på, det modsatte er faktisk at foretrække. Så vi snakker f.eks. et par beige eller grå chinos til en mørkeblå blazer eller et par sorte eller mørkeblå chinos til en lysebrun eller beige blazer. Kontrasterne er der hvor du vinder point her! Leg med dem lidt frem og tilbage og læs mine guides, så skal du nok finde din personlige stil – og det er her magien opstår!

Læs også: Jakkesæt til mænd – den ultimative guide

Anywho, lad os da endelig kaste os over de fede blazere til foråret lige nu:

Lækker mørkeblå blazer til foråret

lækker mørkeblå blazer forår

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 3000.-

Find den lækre model her

Vi starter ud med en klassiker med et moderne twist i denne nydelige mørkeblå blazer fra Tiger of Sweden. Jeg har selv forgængeren og den har været min suverænt mest brugte blazer det sidste års tid. Det der gør netop denne blazer unik er teksturen i materialet – jeg ELSKER det. Det er en fantastisk lækker, diskret detalje som gør, at blazeren både fremstår helt enkelt og klassisk og samtidig også har lidt lækkert og eksklusivt over sig. Det her køb vil du ikke fortryde!

Fed blazer til foråret i ink blå

fed blazer til foråret

Mærke: Filippa K Pris: 3400.-

Find den fede model her

Den der ink blå, som f.eks. Filippa K har ramt her, den kan altså bare et eller andet. Den er nydelig og på en lettere afdæmpet facon en smule flabet – og derfor passer den perfekt til foråret og gerne sommeren også. Det her er perfekt blazer til de lysere tider og den vil gå skide godt til stort set alle farver chinos, hvilket gør den til en dejlig alsidig og anvendelig blazer.

Lækker beige blazer til mænd

lækker beige blazer mænd

Mærke: Morris Heritage Pris: 3499.-

Find den lækre model her

Når vi snakker om varmere dage, sol, sommer, strand, solbriller, grill og kølige drinks og blander alt dette med elegant herreekvipering, så kan vi på ingen måder komme uden om en lækker beige blazer til mænd. Den får I hermed serveret fra Morris Heritage – den er fa’me flot, hva’? Et klassisk, stilrent blazercut, en fremragende blanding af både bomuld og hør og så er den beige nuance ramt til perfektion her. Det her er blazeren over dem alle, når vi snakker de solrige dage og humøret er højt!

En uimodståelig lækker grøn blazer

lækker grøn blazer mænd

Mærke: Morris Heritage Pris: 3499.-

Find den uimodståelige blazer her

Her kommer endnu en favorit til listen og den kommer fra Morris Heritage. Prøv lige at tjekke den der helt igennem uimodståeligt lækre lysegrønne nuance. Den kommer leveret i 100% bomuld og hvis du skal have lidt inspiration til, hvordan den kan sættes sammen med andre ekviperinger og danne et knivskarpt forårslook, så tjek Ugens Outfit Uge 14 ud. Det bliver ikke meget bedre end denne blazer til foråret og sommeren. I guarantee it!

Møglækker grøn blazer til mænd

lækker grøn blazer til foråret

Mærke: Sand Pris: 3199.-

Find den møglækre model her

Hvis du er bare nogenlunde dækket ind hvad angår blazere i standardnuancer, så SKAL du kigge på denne helt igennem fremragende sag fra det danske modehus Sand. Er du så vimmer mand, hvor er den lækker! Jeg elsker den grønne nuance Sand har ramt her – som er lidt mere mørkegrøn end den mindst lige så fremragende model fra Morris Heritage – og teksturen i materialet kombineret med det klassiske blazercut. Det her er virkelig en blazer, som du vil høste anderkendende blikke for overalt du befærder dig. Den kommer leveret i en skøn blanding af hør og virgin uld, så du har maksimal åndbarhed, pasformen holder og den kan sågar anvendes både om foråret, sommeren og efteråret. Føøøøøj et stærkt køb!

Knivskarp lyseblå blazer til mænd

lækker lyseblå blazer

Mærke: Boss Pris: 3499.-

Find den knivskarpe model her

Vi bliver i afdelingen for blazere udført i en elegant blanding af virgin uld og hør med denne knivskarpe sag fra Boss. Den lyseblå blazer hører sig de varmere stunder til og her får du leveret en virkelig flot model, som oser af sol, strand og måske en smule grill. Den er frisk, den er lækker og den vil klæde enhver velklædt herre.

Elegant ternet blazer

lækker ternet blazer mænd

Mærke: Tommy Hilfiger Tailored Pris: Sat 25% ned til 2175.-

Find den elegante model her

Fra virgin uld og hør blandingen til virgin uld og bomuldsblandingen med denne elegante sag fra Tommy Hilfiger Tailored. Det ternede look er – såfremt det er designet korrekt – hamrende elegant og viser til omverdenen, at du har styr på din stil. En fremragende blazer til dig, der er på udkig efter en blazer, som på nydelig vis skiller sig ud fra mængden.

Fed blåmeleret blazer

lækker meleret blazer mænd

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 3700.-

Find den fede model her

Her bliver vi præsenteret for en lidt sjælden variant, nemlig en blåmeleret blazer fra Tiger of Sweden udført i et mix af hør og bomuld. Jeg er vild med det melerede look, så længe det er afdæmpet – præcist som her. Det giver blazeren kant og gør, at den fremstår lettere rå i looket og den egner sig dermed fantastisk til et preppy look – som f.eks. til en bytur.

Fed gråmeleret blazer

fed gråmeleret blazer

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 3200.-

Find den fede model her

Såfremt du har rigeligt med mørkeblå blazere og du egentlig er ret lun på det melerede look, så har jeg fundet denne labre model, som også kommer fra legendariske Tiger of Sweden. Denne model er udført i 100% hør og er derfor glimrende til de varme stunder – og egentlig hele året rundt, såfremt du lige som jeg, har en over gennemsnittet varm krop 🙂

Laber koksgrå blazer fra Polo Ralph Lauren

fed koksgrå blazer

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 2499.-

Find den labre model her

I den afdæmpede, klassiske og stilrene boldgade har jeg fundet denne labre sag fra Polo Ralph Lauren. Den er helt klassisk i sit design og den koksgrå nuance er ramt live i r*ven. Den kommer leveret i bomuld hvilket gør, at den sådan set kan anvendes hele året rundt. Slet ikke et dumt køb til garderoben!

Sprød jersey blazer fra Hugo

fed jersey blazer mænd

Mærke: Hugo Pris: 2299.-

Find den sprøde model her

Hvis menuen skal stå på en mere casual blazer, så har jeg fundet en virkelig lokkende model her fra Hugo i et lækkert jersey materiale. Jeg er vild med blandingen mellem det klassiske, stilrene og elegante blazercut og så det afslappede – ja næsten flabede – udtryk, som jersey materialet giver blazeren. Et fremragende bud på en casual blazer til foråret (og sommeren).

Written by Christian Bo Nissen