Indlægget er lavet i samarbejde med Pomp & Co. Danmark

 

Bruger du voks som dit foretrukne hårprodukt? Så kan jeg fortælle dig, at der findes alternativer derude, meget interessante alternative endda. Vi har godt nok bevæget os væk fra den gang, hvor Dax Wax var the shit og voks er da også blevet bedre med tiden. Mindre klistret og bedre resultater generelt, men hvad hvis jeg fortalte dig, at der findes hårprodukter derude, som ikke er lige så fedtede og klistrede som voks, dufter dejligt, ligger i samme prisleje og som giver dig et fremragende endeligt resultat?

Interesseret? Så læs med – til sidst i artiklen giver jeg dig endda muligheden for at vinde et af de her fremragende produkter.

Jeg skal være den første til at sige, at jeg selv har sværget til voks igennem hele mit voksen liv, jeg har end ikke skænket andre typer produkter en tanke. Det eneste jeg har gjort er, at test et utal af voksprodukter og aldrig rigtigt fundet “den eneste ene”. Det har jeg muligvis nu.

Den her artikel skal nemlig handle om to gyldne alternativer: pomade og hårcreme – eller hair cream om du vil.

 

Pomade & Hair Cream fra Pomp & Co.

 

Lad mig præsentere to fremragende hårprodukter fra Pomp & Co, som kan fås på deres danske hjemmeside:

 

pomade fra pomp og co

 

Nu ved du jo, kære læser, at jeg elsker kvalitet og at design generelt interesserer mig. Så inden vi lige går til indholdet af disse to produkter, så lad os lige starte ud med det ydre design. For det første ankom de to herligheder i en lækker indpakning og ikke en standard, nedern plastiskpose med bobbelplast rundt om:

 

hårcreme fra pomp og co

 

…og læg så lige mærke til den lækre, lækre kam, som også kom med. Som der så smukt står på den “Real men carry combs”. Amen brother, amen!

Nå men, indpakningen af selve produkterne, tjek! Kigger vi så på selve produkterne, jamen så vil det trænede øje hurtigt se, at de to produkter kommer i et lækkert, mørkt glas med hvid skrift graveret på. Jeg er allerede vild med det! Det er bestemt noget andet end en standard plastikbøtte, som samtlige af mine tidligere voksprodukter har befundet sig i.

Hvis man så åbner op for herlighederne, så møder der en dette syn:

 

bedste alternativ til voks

 

Vi har pomaden på vores venstre side og hair cream på vores højre. Nu melder spørgsmålet sig så selvfølgelig; hvilke af de to produkter er bedst og hvad er egentlig forskellen?

 

Pomade eller Hair Cream?

bedste hårprodukter til mænd

 

Hvis vi tager det helt banale først, så er der selvfølgelig farven. Pomaden er en lettere smaragd-grønlig nuance (bare rolig, det ses ikke i håret) og er klar i farven. Har Creamen er omvendt hvid – lidt lige som traditionel voks.

Det var farven, det næste der springer i øjnene – eller nærmere næseborerne – er duften. De to herrer her dufter nemlig – og de dufter godt! Hvilken en af de to dufte, du synes bedst om, jamen det vil jeg naturligvis lade være op til dig. Jeg har Hair Creamen som marginal favorit.

Sidste variabel som vi lige skal have berørt, inden vi kommer til selve deres performance, det er konsistensen. Der er nemlig forskel på de to herrer. Pomaden kan bedst beskrives som gelé tekstur, hvor Hair Creamen er mere cremet i teksturen. Sagt med andre ord, så mindre Hair Creamen mest om voks i konsistensen, dog uden at være lige så klistret.

Rent performance mæssigt og i forhold til det endelige produkt – nemlig din hårpagt, jamen så leverer begge produkter et ganske overbevisende resultat, som klart overgår de utallige varianter af voks, som jeg har prøvet igennem tiden.

Begge produkter giver et, for mit vedkommende, stærkt hold.

Pomaden leverer en høj grad af glans – uden at det bliver freaky – og sikrer min frisure et letterede vådt look. Det er perfekt til mig, da jeg har det man på godt dansk vil kalde for slikhår, eller i hvert fald en variant deraf. Pomaden for desuden et kæmpe bonuspoint, da den er vandbaseret og dermed let kan vaskes ud af håret igen. Uden brug af shampoo vel at mærke!

Hair Creamen leverer ligeledes et stærkt hold og sikrer din frisure et mere naturligt, mat og tørt look, hvilket slet ikke er så tosset. Faktisk bruger jeg begge produkter flittigt og hvilket et jeg vælger, afhænger lidt af mit humør. Begge slutprodukter er fremragende. Lige som pomaden er produktet også vandbaseret og du kan dermed snildt vaske det ud af håret. Det er altså et KÆMPE plus!

 

Pomp & Co. – af barbere, for barbere

Pomp & Co. logo

 

Inden vi når til konkurrencen, så skal I ikke snydes for en lille beskrivelse af selve producenten, Pomp & Co.

Pomp & Co. daterer sig helt tilbage til 1949, hvor virksomheden blev stiftet af Sammy Donnelly i Dublin. Produkterne du ser præsenteret her i artiklen er alle udviklet af professionelle barbere, som om nogle kan deres kram og ved, hvad der kræves af et kvalitetsprodukt. Der er ganske enkelt tænkt over alle dele. Udover at selve produkternes performance og dermed dit slutprodukt – din frisure – sidder lige i skabet, så er resten af pakken også gennemtænkt.

Den førnævnte lækre duft fra pomaden tog for eksempel intet mindre end 1 år (!) at udvikle og er en elegant blanding af olier fra lavendel, lime, moskus, sandeltræ og rav! Der er altså intet syntetisk over duften, det er rene råvarer og kærlighed serveret i form af en lækker pomade.

Og glasset som jeg roste før? Jamen de er såmænd lavet af genbrugsglas og er klar til flere omgange genbrug, efter at du er færdig med det. Fantastisk! Der bliver i øvrigt anvendt glas, så den dejlige duft bliver bevaret, hvilket ellers ikke ville ske, hvis man brugte plastisk som alle andre.

Sidste, men bestemt ikke uvæsentlige faktor, er, at produkterne er allergitestede – og ikke på dyr, men på mennesker!

Jeg elsker ganske enkelt, når der er kræset for alle dele af et produkt!

Det lyder dyrt, ikke? Det er det bestemt ikke! Du får for eksempel 120 ml Pomade eller Hair Cream for kun 189.-. Hvis du så samtidig tager med i ligningen, at der skal ufattelig lidt produkt til hver morgen, grundet den ekstremt høje kvalitet, jamen så har vi altså et røverkøb foran os!

 

Vind lækre produkter fra Pomp & Co.

Yes, som nævnt i indledningen, så kan du vinde et af disse to fremragende alternativer til voks. Der er 1 styk Pomade (120 ml) og 1 styk Hair Cream (120 ml) på højkant, som udloves i samarbejde med Pomp & Co. Danmark.

Det eneste du skal gøre er, at like opslaget for denne artikel på Facebook og så lige skrive, om du vil have Pomade eller Hair Cream. Vinderen trækkes næste lørdag (d. 5/8) kl. 12:00.

Alt mulig held og lykke d’herrer 🙂

 

Rabatkode til Pomp & Co.

 

Så er der sørme også lige kommet en rabatkode ind af døren. De flinke fyre fra Pomp & Co. Danmark har smidt en fin lille rabat afsted til alle MetroMand læsere. Brug koden ‘august10’ og få 10% rabat i hele august på alt i deres webshop. Happy shopping, ‘Gents.

 

Written by Christian Bo Nissen