Foråret er som bekendt et fantastisk tidspunkt på året, hvis du spørger de mange modeeksperter rundt omkring. Det er nemlig her, der bliver mulighed for at prøve en masse nye ting af, og det er nu, der kommer en lang række nye kollektioner på gaden. I denne artikel får du et overblik over, hvad du bør kigge efter.

Når foråret er på vej, er det lig med rigtig mange positive associationer hos os mennesker. Her i Norden er vi særligt vilde med foråret, eller vår, som vores naboer kalder det, fordi det er tegn på, at vinteren er forbi, sneen er smeltet, blomsterne er på vej, og temperaturerne bliver varmere. Det er også lig med et skift i det tøj, vi går rundt i.

Forårskollektionerne er ofte et varmt samtaleemne, men hvad er det egentlig, man bør holde øje med i år?

 

Lag på lag

De fleste af os kender teknikken med lag på lag. Det er smart, det er effektivt, og så er det altså også topmoderne. Der er selvfølgelig mere og mindre smarte måder at have et lag på lag-look, og de flotteste er faktisk også ofte de mest funktionelle. Yderst har vi jakken, som er afgørende. Den skal varme, men den skal også være relativt nem at få af. Oplagt er det, hvis den er pæn åbenstående, for så passer den nemlig perfekt til dette look.

Herunder finder du nogle trøjer, som passer til jakken. Det kan eksempelvis være en neutral strik, som sagtens kan gå til en skinjakke. Du kan også vælge en cardigan, hvis det skal være endnu mere neutralt, og dermed kan du sagtens skrue lidt op for personligheden på jakken. Mangler du en fed skjorte til under jakken? Du finder udvalget her.

 

Detaljer

Meget tyder også på, at det bliver detaljernes år. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, men faktisk er det bare en stor gave for modeelskere, fordi opgaven bliver langt mindre bundet på denne måde. Når detaljer er accepteret, betyder det faktisk, at der er plads til at eksperimentere. Det gøres som altid bedst indenfor rammerne.

Gå derfor eksempelvis efter noget ganske neutralt tøj i udgangspunktet, hvor du så kan smide nogle lækre detaljer på. Det kan være en farvet broche eller andre ting, som giver lidt kant. Du kan også gå efter noget, hvor mønstret simpelthen er detaljen i sig selv. Det er i øjeblikket ganske populært med striber, og meget tyder på, at denne trend vil fortsætte.

 

Grå

I mange år har vi hørt om, at ensfarvet tøj er vejen frem. Her har der så været modstandere, som mente det var kedeligt og upersonligt, og den diskussion vil nok fortsætte, så længe der findes tøj. Grå er en farve, som af associeres med noget kedeligt, men imine øjne er det simpelthen en farve fyldt med muligheder. Bærer man eksempelvis en grå strik eller bluse, giver det bare så mange muligheder til det samlede look. Man kan tage det meste på til grå, og derfor er det faktisk alt andet end en kedelig farve.

 

Written by Christian Bo Nissen