Få fikset smilet inden sommeren

Nu når vinteren er gået på hæld, de lyse nætter er vendt tilbage og solen står højt på himlen, er det tid til at slappe af, være sammen med venner og bare nyde livet. Der kan dog nemt gå rent flødeis og fadøl i den, så selvom det er vigtigt at nyde livet, er det stadig værd at huske på at tage dig af dig selv og leve lidt sundt.

Brug din krop

Sommerens mange solskinstimer giver rig mulighed for at være ude i det gode vejr. Derfor er det selvfølgelig oplagt at dyrke motion udenfor. I Danmark har vi så mange gode grønne områder, som kan lægge op til enten en skøn løbetur i skoven eller en omgang volleyball med vennerne på stranden. Fysisk aktivitet kan være med til at forbedre både din krop og dit humør, idet der bliver udløst lykkehormonet endorfiner ud i din krop, så du kan sprede en masse sommerglæde.

Pas på dine tænder

Denne sommerglæde bliver jo gerne visualiseret ved at sende en masse smil ud til dine medmennesker. Selvfølgelig allerhelst et stort tandsmil! Så derfor er det essentielt at du har styr på din tandhygiejne. Vi har tendens til at spise en masse søde sager og drikke syrlige drikke om sommeren, som er med til at skade både tænder og tandkød. Husk derfor at tage et smut forbi tandlægen og få fikset smilet inden sommeren. Hos Tandlæge Roskilde kan de hjælpe dig med at give gode råd til at tage dig ekstra godt af din tandhygiejne her til sommer.

Spis grønt

Sommeren byder desuden på en masse dejlige friske grøntsager, som dukker op fra jorden ved hjælp af lige dele sol og regn. Køb for eksempel et bundt friske asparges og inviter dine venner hjem til en lækker grillaften. Asparges smager fantastisk på grillen, og de kan med fordel serveres med en frisk tomatsalat og nye danske kartofler ved siden af. Du kan også tage ud til en jordbærmark, hvor mange jordbærgårde har pluk-selv. Dette er et hit for hele familien, for der findes næsten intet bedre eller sjovere end at finde og plukke sin egen mad, og selv de mindste kan genkende de smukke røde bær. Bagefter kan I tage på skovtur og nyde de dejlige søde jordbær, som I selv har plukket.

God sommer!