I den kommende tid kører vi en guide til de mest essentielle tøjgenstande, der bør være en del af enhver mands garderobe. Skal du til at opbygge din garderobe eller planlægger at udvide dit nuværende sortiment og er i tvivl om, hvad du bør kaste penge efter, så følg med i denne serie. Første del i serien kommer her og omhandler skjorter til arbejdet og sociale sammenhæng:

Skjorter er naturligvis en essentiel del af enhver mands garderobe, men de fleste har ikke uendelige midler at købe tøj for, så hvilke skjorter bør du fokusere på, når du opbygger din garderobe?

Inden vi kaster os over farver og mønstre, kommer her en gennemgang af hvad du bør kigge efter, når du skal afgøre hvilken type skjorte der passer dig bedst:

  1. Kend din krop …sbygning! Sørg for at vælge en skjorte der komplimenterer din kropsbygning. En skjorte kan nemt få dig til at se større eller tyndere ud alt efter din kropsbygning og valg af skjorte. Hvis din kropsbygning tillader det, så gå efter slim fit/cut modellerne. En veltilpasset skjorte klæder enhver mand og omvendt kan en forkert skjorte få dig til at fremstå sjusket, buttet eller værre.
  2. Kraven En af de mest oversete faktorer er skjortens krave. Mange yngre fyre bruger ofte deres skjorter opknappet og uden slips. Dermed tjekkes ikke om kraven rent faktisk passer, så når slipset skal hives frem, passer kraven i mange tilfælde ikke til personens hals.
    Samtidig er det vigtigt at have øje for kravens spredning. Spredningen er afstanden mellem kravens/flippens spidser. Spredningen på kraven bør korrelere med din kropsbygning – jo bredere du er, jo bredere kan spredningen være.
  3. Stof Der kan være stor forskel på hvilket stof diverse skjorter er lavet af: Bomuld, syntetiske stoffer, blandingsprodukter, hør osv. F.eks. kan det være en fordel at søge efter skjorter i hør, hvis den skal anvendes i varmere omgivelser.

 

Nu hvor der er styr på dette, kaster vi opmærksomheden på de vigtigste skjorter til enhver mands garderobe:

hvid-herre-skjorte-mænd-300x214

 

Den hvide skjorte er en klassiker og vil altid være det. Den er så alsidig som noget overhovedet kan være – den passer til mere eller mindre alt.

Antal: Sørg for at have minimum to hvide skjorter i din garderobe. Gerne i flere varianter (forskellige kraver, farve knapper osv.)

 

 

lyseblå-herre-skjorte-mænd-300x214

 

En anden klassiker er den lyseblå skjorte. Den passer, ligesom den hvide, til stort set alt tøj. Samtidig komplimenterer den stort set alle hud- og hårfarver.

Antal: Du bør gå efter minimum en, gerne to varianter af den lyseblå skjorte.

 

 

mørkeblå-herre-skjorte-mænd-300x214

 

Mørkeblå/navyblå/marineblå – kært barn har mange navne. Den mørkeblå skjorte ser super godt ud i den rette sammensætning f.eks. sammen med et par mørkegrå eller sorte bukser.

Antal: En variant af denne skjorte er nok.

 

 

 

sort-herre-skjorte-mænd-300x214

 

Sidste skud på stammen indenfor de ensfarvede skjorte er en ganske almindelig sort skjorte. Den stå super til f.eks. et par lysegrå bukser eller et par khaki bukser.

Antal: En variant af denne skjorte er nok.

 

 

 

gingham-ternet-skjorte-lyseblå-300x214

 

Slut med de ensfarvede skjorter og over til de mønstrede. Hvis du vil prøve kræfter med de ternede skjorter, er gingham ternede skjorter et godt sted at starte. Denne type tern er ganske alsidige og passer til det meste såfremt du holder farverne simple.

Antal: En eller to varianter af denne skjorte.

 

 

lys-lilla-stribet-herreskjorte-mænd-300x214

 

Sidste skud på stammen er den stribede skjorte. Der gælder det samme som for den ternede skjorte: Vælg farver der er alsidige og ikke for hidsige – så går du ikke helt galt i byen.

Antal: En eller to varianter af denne skjorte.

 

 

 

 

Næste artikel i serien Essentielt herretøj kastes blikket på hvilke bukser du bør eje.

Written by Christian Bo Nissen