Derfor er parfume vigtig for maend

 

Min kollega, Mads, fra Dreammodels giver her sit syn på vigtigheden af parfume for den moderne mand. 

Hvis du tror, at dit tøj og udseende gør det hele for dig, kan du godt tro om igen! Ny forskning viser, at kvinder tiltrækkes mest af mandens duft, hvorimod mænd tiltrækkes mest af kvindernes ydre. I en undersøgelse fra Oxford University blev en lang række kvinder testet, hvor de fik vist et billede af en mand og samtidig udsat for en ubehagelig eller behagelig duft. Resultatet af testen viste, at kvinderne, der blev udsat for den behagelige duft, fandt disse mænd langt mere attraktive, mens dem som blev udsat for den ubehagelige duft skulle værende mindre attraktive. Så det går altså ikke, at du ser knivskarp ud, men samtidig lugter af en gammel gymnastiktaske eller din ånde kan vække de døde til live. Det er altså vigtigst for kvinder, at du som mand dufter godt, da det spiller en rolle for kvinders seksuelle tiltrækning.

Mændenes tanker omkring duft

Mændenes tankegang er meget anderledes end kvinders; mænd går ikke så meget op i duften, men derimod udseende på den ”potentielle” kvinde. Det skal dog lige siges, at man ikke skal lugte af selvdød kat, for det kan skræmme selv den mest klæbende bejler væk!

 

Humør, årstid og farve.

Kvinder vælger deres dufte med omhu, og det er for det meste ikke tilfældigt, hvordan kvinder dufter. Man vælger gerne duften pga. humør, årstid eller farve. Selvom man ikke kan se farven, har farven og formen på parfume flasken stadig en væsentlig rolle.

 

Duften i det offentlige rum

De fleste mennesker er opmærksomme på tøjstilen hos andre, men vi har alle prøvet, at vende os om fordi personen enten duftede helt vildt godt eller rigtig dårligt! Det er ikke altid vi ser personen eller kigger på tøjet, men duften spiller altid ind, om du sidder i toget, bilen eller går forbi en person i supermarkedet. Duften er også med i vores bedømmelse af en person. Hvis personen lugter grimt, så dømmer vi automatisk personen og tænker, at de f.eks. har dårlig personlig hygiejne. Bagefter visualiserer og evaluerer vi de fakta, som vi lige har modtaget. Her tjekker vi med øjnene og med næsen ”ser personen hjemløs ud eller lugter sådan?” eller ”ser personen usoigneret ud?”. Alle disse faktorer rammer vores hjerne, inden vi selv når at reagere. Det er en naturlig reaktion fra urtiden; dufter det dårligt, jamen så tager man afstand fra det.

 

Duften siger meget

Duften af en person, en persons hjem eller andet siger meget om selve personen. Er de totalt rengøringsmennesker eller hviler personen nok i sig selv til at være helt naturlig. Duften af en persons hjem smitter også af på tøjet, og man kan lynhurtigt dufte ting som: Har personen dyr? Bor personen rodet? Ryger vedkommende? Lufter personen meget ud? Bruger personen skyllemiddel eller ej? Alle disse ting kan man dufte/lugte hvis man passerer personen eller er tæt på personen. Om duften er vigtigere end ens tøj er naturligvis op til den individuelle person. Hvis du dufter skønt, men ligner noget katten har slæbt med ind, er det slet ikke sikkert folk vil komme så tæt på dig, at de lægger mærke til, at du rent faktisk dufter af violer.

 

Hvor ligger grænsen

Der er en hårfin grænse. Det nytter ikke noget at dufte rigtig godt, men ligne noget der er løgn; du kan ikke komme til bal hos dronningen og ligne en hjemløs, men dufte som en million. Du kan omvendt heller ikke ligne en million, men lugte som en hjemløs, som jeg også beskrev længere oppe. Det handler om at finde den grænse og så følge den. På den anden side kan dufte også blive for meget. Jeg har flere gange været ved at omkomme i en togkupe, fordi der kom en person ind, som havde badet i eau de cologne eller en parfume. Det skal ikke være så slemt, at duften smitter af på andre eller generer folk som er i nærheden af dig. Alt med måde som man siger.

 

Mvh. Mads Phikamphon. Sammen med min kæreste har jeg DreamModels.dk, hvor vi sammenligner parfumepriser og anmeldelser fra 40+ butikker. Du kan også læse meget mere om parfume og grooming på DreamModels.dk

 

Written by Christian Bo Nissen