Manchetknapper til skjorten er suverænt det mest elegante smykke, du som mand kan anvende. Alle kan med fordel smide et par lækre manchetknapper på skjorten til de mere formelle lejligheder sammen med et lækkert jakkesæt, men inden du gør det – og inden vi går videre i artiklen, vil jeg anbefale dig, at du lige kigger forbi min guide til manchetknapper. Her beskriver jeg i detaljer alt du bør vide om manchetknapper.

I denne artikel går jeg ikke i dybden med alle de elementer, der spiller ind, når du vælger dine manchetknapper. Til gengæld giver jeg dig mine bud på flotte manchetknapper til skjorten, som du lige nu kan erhverve dig på markedet. Jeg har fundet både manchetknapper i guld, manchetknapper i sølv og leveret fra mærker af den øverste hylde så som Georg Jensen, Tiger of Sweden, Hugo Boss og Paul Smith.

Lad os kigge på sagerne:

Flotte manchetknapper til skjorten

Elegante Georg Jensen manchetknapper i sølv

flotte georg jensen manchetknapper sølv

Mærke: Georg Jensen Pris: 1975.-

Find de elegante manchetknapper her

Vi starter ud med disse nydelige manchetknapper fra Georg Jensen. De er fra Georg Jensens Möbius kollektion designet af Vivianna Torun Bülow-Hübe og kommer udført i sterling sølv.

Det er klassisk Georg Jensen design med minimalistiske, rene Nordiske linjer, som passer fremragende til den danske gentleman.

Grundet det stilrene og diskrete design, vil disse manchetknapper i sølv kunne anvendes til stort set alle lejligheder pånær sammen med en smoking, hvor vi skal have fat i et par studs, som vi kigger på nedenunder.

De perfekte manchetknapper til smoking

stud manchetknapper

Mærke: Stenströms Pris: 499.-

Find stud manchetknapperne her

De perfekte manchetknapper til smoking er et par stud manchetknapper og de går glimrende til white tie og black tie arrangementer. De er yderst simple, elegante og formelle og bør derfor være en fast del af enhver velklædt herres outfit, når menuen står på de mest formelle events som f.eks. bryllup.

Hugo Boss manchetknapper til skjorten

Hugo boss manchetknapper

Mærke: Hugo Boss Pris: 499.-

Find Hugo Boss modellen her

Det kan lyde lidt vildt, men Hugo Boss leverer faktisk nogle af artiklens billigste manchetknapper i form af disse nydelige manchetknapper i sølvbelagt messing. Detaljen er naturligvis indlægget i sort emalje, som giver manchetknappen karakter. Modellen her kommer også med et hvidt indlæg, som ligeledes er værd at nævne:

Manchetknapper fra Hugo Boss med hvidt indlæg

manchetknapper hugo boss hvidt indlæg

Mærke: Hugo Boss Pris: 499.-

Find Hugo Boss modellen her

Stenströms manchetknapper i sort perlemor

manchetknapper i sort perlemor

Mærke: Stenströms Pris: 599.-

Find Stenströms manchetknapperne her

Det ikoniske svenske skjortemærke Stenströms kan naturligvis også være med, når vi snakker om tilbehør til skjorter, nærmere betegnet manchetknapper. Jeg har fundet denne fantastisk elegante model, hvor vi har at gøre med manchetknapper i perlemor.

Jeg er vild med det elegante og stilrene look, som disse manchetknapper udstråler og så er prisen virkelig skarp. Modellen her findes i i alt fire nuancer og de er alle sammen fantastisk lækre. De resterende tre får i selvfølgelig også her nedenunder.

Flotte manchetknapper i hvid perlemor

manchetknapper i hvid perlemor

Mærke: Stenströms Pris: 599.-

Find Stenströms manchetknapperne her

Modellen her med det hvide perlemor er virkelig smuk og elegant, ikke? Den er til de lidt mere formelle lejligheder og giver din skjorte og resten af dit outfit en fantastisk flot, elegant og diskret detalje.

Manchetknapper i mørkeblåt perlemor

manchetknapper i mørkeblåt perlemor

Mærke: Stenströms Pris: 599.-

Find Stenströms manchetknapperne her

Jeg synes som sagt, at denne model fra Stenströms er fantastisk smuk og elegant og de mørkeblå manchetknapper her er så afgjort ikke nogen undtagelse. Se nu lige hvor skarpt de står!

De vil f.eks. passe glimrende til et mørkeblåt slips, så du matcher slipsets nuancer med manchetknapperne.

Labre manchetknapper med orange perlemor

manchetknapper med orange perlemor

Mærke: Stenströms Pris: 599.-

Find Stenströms manchetknapperne her

Den flabede dreng i klassen er denne variant, hvor perlemoren er udført i en fræk orange nuance. Den er pisse flot og lækker, men den kræver også, at du har 100% styr på sammensætningen af nuancer i dit outfit og jeg vil derfor ikke anbefale den til nybegynderen.

Tiger of Sweden manchetknapper

Tiger of sweden manchetknapper

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 600.-

Find Tiger of Sweden modellen her

Vi hopper fra det ene ikoniske svenske mærke til et andet, nemlig en af mine absolutte favoritter inden for herre ekvipering, Tiger of Sweden. Her har vi et par klassiske Tiger of Sweden manchetknapper i sølv – eller, “sølvnuance” som det egentlig er. Men nuancen er sølv 🙂

I centrum har vi en omgang flot sort sten, som giver manchetknappen dybde og karakter. Modellen her findes også en manchetknapper i guld – eller, guldnuance og den variant får du lige her:

Tiger of Sweden manchetknapper i guld nuance

tiger of sweden manchetknapper i guld

Mærke: Tiger of Sweden Pris: 600.-

Find Tiger of Sweden modellen her

Denne udgave vælger du, hvis f.eks. dit bæltespænde er af guld eller din slipsenål skulle være det. En nydelig udgave som ser særligt skarpt ud, hvis du har et vidst niveau af solbrun kulør.

Firkantede manchetknapper fra Hugo Boss

firkantede manchetknapper hugo boss

Mærke: Hugo Boss Pris: 549.-

Find Hugo Boss manchetknapperne her

Langt de fleste manchetknapper er runde eller ovale i designet, men her har jeg gravet et par firkantede frem af slagsen og de kommer fra Hugo Boss. Jeg synes, at det giver dem et maskulint udtryk uden at de mister det elegante touch. De er i sølvfarvet messing og står til en virkelig skarp pris.

Eton manchetknapper i sølv

eton manchetknapper sølv

Mærke: Eton Pris: 1250.-

Find Eton manchetknapperne i sølv her

Der er virkelig mange flotte manchetknapper her i artiklen, men hvis jeg skulle vælge én model, som er min favorit blandt de mere overkommelige prismæssigt, så er det denne model fra Eton. Jeg er vild med det børstede sølvlook, som de har givet disse manchetknapper og det HELT rene design uden nogle vilde detaljer. Det er simpelthen stilren elegance, når det er udført til perfektion.

Modellen her kommer også i en lige så fantastisk rosaguld, som I også lige får med:

Eton manchetknapper i guld

eton manchetknapper guld

Mærke: Eton Pris: 1250.-

Find Eton manchetknapperne i guld her

Mindst lige så elegante som deres sølvnuancerede tvillingebror, ikke? Jeg ville ELSKE, at eje begge manchetknapper fra Eton. Sikke et par designmæssige perler!

Hugo Boss manchetknapper i sølv

hugo boss sølv manchetknapper

Mærke: Hugo Boss Pris: 549.-

Find Hugo Boss manchetknapperne i sølvfarvet messing her

Næstsidste Hugo Boss manchetknapper i denne omgang i form af disse nydelige manchetknapper i sølvfarvet messing og sorte sten. Selve “stellet” er blandpoleret og nydeligt i udtrykket og så har vi de flerfarvede sorte sten, som giver manchetknapperne deres unikke og maskuline look. Et par glimrende manchetknapper til en billig skilling.

Paul Smith manchetknapper med golf detaljer

paul smith golf manchetknapper

Mærke: Paul Smith Pris: 849.-

Find Paul Smith manchetknapperne her

Paul Smith manchetknapper er kendetegnet ved at være lidt mere sprælske i designet i forhold til de fleste andre manchetknapper – som også ses i denne artikel. Paul Smith’s designere gør dog et fremragende arbejde og deres manchetknapper er virkeligt flotte.

Den første model er disse finurlige manchetknapper med golfmotiv, som vil passe glimrende til en velklædt golfer og til de mere uformelle lejligheder. De ville ikke klare cuttet til finere lejligheder som for eksempel bryllupper, men til gengæld vil de passe fornemt til de mere uformelle.

Flerfarvede Paul Smith manchetknapper

paul smith manchetknapper

Mærke: Paul Smith Pris: 899.-

Find Paul Smith manchetknapperne her

Som sagt er Paul Smith’s manchetknapper lidt mere sprælske i forhold til et par “normale” manchetknapper. Der er godt med farver over disse manchetknapper, men uden at det bliver for meget. Faktisk er dette et glimrende eksempel på et par flerfarvede manchetknapper, som stadig er nydelige.

Disse manchetknapper er for dig, som synes, at et par standard sølv manchetknapper med hvide sten er for kedelige.

Paul Smith manchetknapper med esser motiver

paul smith manchetknapper med esser motiv

Mærke: Paul Smith Pris: 999.-

Find Paul Smith manchetknapperne her

Sidste Paul Smith manchetknapper i denne omgang er disse frække sorte manchetknapper med esser motiver. For den pokerelskende gentleman er disse naturligvis lige sagen – eller hvis du skal til et casino tema event, så kunne disse også tage kegler. Det kan hurtigt blive alt for taggy sådan noget, men her har Paul Smith endnu engang formået at holde det elegant.

Montblanc manchetknapper i rosaguld

montblanc manchetknapper rosaguld

Mærke: Montblanc Pris: 2100.-

Find Montblanc manchetknapperne her

Så kommer vi til den lidt dyrere afdeling med disse fantastisk flotte manchetknapper fra Montblanc i rosaguld. Det er dog – naturligvis ikke – ren guld men nærmere rustfrit stål med et tyndt lag rosaguldfarvet PVD henover.

Et par fantastisk elegante manchetknapper med virkeligt smukt og glitrende glas i centrum. Jeg er forelsket! Har du pengene til det, så bør du kraftigt overveje disse manchetknapper – de vil imponere alt og alle.

Sølvfarvede Montblanc manchetknapper

sølvfarvede manchetknapper montblanc

Mærke: Montblanc Pris: 1500.-

Find Montblanc manchetknapperne her

Er du i stedet på udkig efter et par sølvfarvede og elegante manchetknapper fra Montblanc, så har vi denne model til dig. Designet er stilrent og nydeligt med smukke og polerede Onyx stykker i mellem.

Elegante Montblanc manchetknapper med hvid perlemor

montblanc manchetknapper med hvid perlemor

Mærke: Montblanc Pris: 2500.-

Find Montblanc manchetknapperne med perlemor her

Sikke et pragteksemplar af et par manchetknapper, hva’? Skal der være lidt mere smæk på glimmeren og liren, så er det dette par sølvfarvede manchetknapper med perlemor, du skal have fat i. Prisen er igen i den høje ende i forhold til resten af modellerne her i artiklen, men du får altså også, hvad du betaler for. Det her er et smykke, som vil holde dig resten af livet, såfremt du passer godt på dem – og de vil med garanti blive bemærket, når du tager dem på.

Montblanc manchetknapper med logo

sølv manchetknapper med logo

Mærke: Montblanc Pris: 2000.-

Find Montblanc manchetknapperne med logo her

Sidste omgang manchetknapper i denne omgang kommer ligeledes fra det ikoniske Montblanc hus. Vi har her at gøre med et par manchetknapper med logo og emblem og lige som resten af Montblanc modellerne, er de karakteriseret ved knivskarp, stilren minimalisme og de vil derfor altid kunne smides på. Det er med andre ord en fremragende investering til den stilfulde herres garderobe.

Written by Christian Bo Nissen