hvordan laver man et esport hold

 

Hvad har FCK, PSG, Schalke 04, FC Barcelona og PSV tilfælles? Svaret er ikke så ligetil, som du tror, for det er nemlig ikke KUN fodbold. De fem klubber er bare nogle af de professionelle sportshold, som i de sidste år har investeret i e-sport.

FCK har købt et hold i den konkurrencefyldte Counter Strike Go liga. Bestående af fem unge drenge, fire fra Danmark og en fra Norge, skal de fremover spille under navnet ”North”. North er ejet af Parken Sport & Entertainment og Nordisk Film.

 

Hvorfor investere i e-sport?

Esport hold i danmark


Simpelt sagt, så er det fordi, der er penge i det. Hvert år stiger præmiepengene i de forskellige spil og udover det, så har e-sport millioner af fans verden over. Årsagen bag ”North” er, at FCK er kendt som et solidt fodboldhold her i Norden, men de fem Counter Strike Go drenge spiller normalt mod hold fra hele verdenen. Netop fordi de spiller mod hold fra hele verdenen, er det ens betydende med, at deres fanskære ikke kun er indskrænket til Danmark.

E-sport vokser, og det forsætter det med. E-sport er allerede så stort, at sidste års ”League of Legends” finale blev set af flere end NBA finalen i år – 36 millioner sad klistret til skærmen for at se to asiatiske hold spille computer mod hinanden.

Den mest populære danske e-sportsstjerne, Søren Bjerg, har flere følgere på twitter end Niklas Bendtner og Christian Eriksen tilsammen. Søren ”Bjergsen” Bjerg spiller i en af Nordamerikas største e-sportsorganisationer og har en historie som mobbeoffer og introvert, hvor han nu har opnået ensuperstjerne-status.

E-sport er efterhånden så stor, at du kan få et tocifret millionbeløb for at sælge et hold i League of Legends 2. bedste række. I et andet spil ”Dota 2”, som er samme type spil som League of Legends, var præmien sidste år på 20 millioner dollars.

Derudover er flere af spiludviklerne begyndt at tillade såkaldt ’in game content’, hvor spillets normale brugere har mulighed for at købe merchandise fra diverse hold i form af special lavede våben, figurer eller lignende.

Hvad kræver det?

E-sport i danmark


Det kræver ikke særlig meget, og det er netop derfor, at der er penge i det. For at præcisere, så udvikler e-sport sig konstant. Du skal ikke mere end tre år tilbage, hvor et e-sportshold bestod af fem drenge og måske en manager. I dag er sagen anderledes, da der ofte er både manager, træner, psykologer og diætister – alt, hvad du også finder i professionel sport. Forskellen er bare, at for at nå niveauet, hvor der er penge i e-sport, kan du egentlig nøjes med fem talentfulde drenge. Det vil sige:
5 x computere
5 x høretelefoner
5 x mus og keyboards
Ja det er lidt simplificeret, men du forstår, hvor jeg vil hen.

Og hvis du først er nået dertil, hvor du har talentet, så kan du nok finde en af de store elektronikgiganter til at støtte dig med det meste. Logitech, Roccat, Samsung og iBuyPower befinder sig allerede på markedet. Hvis du har brug for gamer headsets på tilbud, kan det anbefales at købe dem online.

Hvis du får foden indenfor og kommer i en af de bedste rækker i League of Legends, Counter Strike Go eller Dota, så kan du godt forvente en lille stigning i indkomsten, med mindre du tjener VIRKELIG godt i forvejen.

Bare salget af merchandise alene er imponerende, da du kan få special avet gaming stole, headsets, computere, mus og musemåtter med dit yndling teams logo. Derudover har de overvældende præmiepenge, sponsorater og reklamepenge. Du er faktisk ude et sted, hvor du er nødsaget til at lede efter et kvalitets økonomistyringssystem, og der kan visma business anbefales. Her har du mulighed for at tilpasse systemet efter dit eget behov.

 

Content creation

Oprette et e-sport hold


Hvis du slår igennem, har du en fanskare hovedsageligt bestående af unge i alderen 13-25 år, og de er på nettet konstant. Det gælder derfor om at sørge for at kommunikere med dem bedst muligt, for ellers blive de ikke hængende.

Hold i e-sport, som virkelig har kastet penge efter content creation, er hold som TSM, Fnatic, Cloud 9 og Dignitas. På deres hjemmesider kan du finde guides fra de professionelle spillere, kortfilm, interviews og turneringer.

Det kræver en side, der kan tåle en stor mængde trafik og data, og det er tidligere set, at holds hjemmesider må bukke under for presset under vigtige kampe, eller efterfølgende hvor alle er inde for at bestille merchandise. Hvis, og det er et stort hvis, du når til det niveau, så er det vigtigt med et webhotel, der kan modstå den store mænge trafik.

Ellers er der kun tilbage at sige knæk og bræk – eller som de siger i e-sportsverdenen ”GL HF”.

 

Written by Christian Bo Nissen