Tempur seng

Dette indlæg er sponsoreret af SengeSpecialisten & Tempur 

 

Oh yes, det er en lidt bombastisk udmelding, jeg kommer med her i overskriften, men den er altså god nok. Faktisk har søvn stor indflydelse på din generelle velvære set over hele dagen og tilmeld også en effekt på, hvordan du interagerer med dine omgivelser. Det skal vi kigge lidt på i dag. Det er nemlig først for nyligt for alvor gået op for mig, hvor vigtig søvn er og dermed også, hvor vigtig en ordentlig seng er.

Jeg tror egentlig, at de fleste godt ved disse ting, eller i hvert fald er bekendt en del af dem, men det er de færreste, der rent faktisk omsætter denne information til handling. Mig selv inklusiv indtil for nylig. Jeg har nemlig været i dialog med SengeSpecialisten og Tempur om en spritny og fantastisk lækker seng. Men det vender vi tilbage til.

Lad os først kigge lidt på, hvordan søvn egentlig påvirker din velvære:

 

En god nattesøvn er alfa og omega

tempur seng fra sengespecialisten

 

Hvis du har det bare en smule som mig, så har du en interesse i, at få din hverdag til at fungere bedst muligt. Dette indebærer for mig blandt andet, at jeg forsøger at optimere små ting i min hverdag. Jeg har nemlig rigeligt at se til med arbejde, MetroMand, baby og så samtidig finde tid min dejlige kone og til at se venner. Dette kunne for eksempel være, at jeg forsøger at lave frokost til de fleste af ugens dage på samme tid. En stor omgang salat eller pastasalat fordelt ud på 4-5 portioner og så står de ellers klar i køleskabet. Det sparer mig enorme mængder tid, når jeg bare skal lave det hele én gang.

En anden ting er f.eks., at jeg forsøger at stryge mit tøj aftenen inden, jeg skal bruge det. Så er det klar, når står op om morgenen og jeg kan dermed sove lidt længere eller stresse mindre, når jeg skal ud af døren om morgenen. Jeg elsker at stå op og ikke skulle bekymre mig om at stryge tøj.

Nå, men det vi kom fra, var tanken om at lave små optimeringer i hverdagen, der gør, at livet bare bliver nemmere og der dermed er mere overskud og mere tid til de vigtigste ting her i livet. Nemlig familie og venner.

Et af de områder jeg længe gerne har ville kigge nærmere på, har været min søvn. Jeg har tidligere mærket en kraftig effekt på mit humør og effektivitet, blot ved at give mig selv lov til at sove 7-8 timer om natten. Alternativet op til da var, at jeg ofte gik i seng ved en 00-01-02 tiden, selvom jeg skulle på arbejde kl. 08 om morgenen. Det var jo lige meget, at kun fik 5 timers søvn, ikke? Wrong. Det gav et kæmpe boost i mit humør og effektivitet efter denne lille ændring.

Det var en af de absolut mest simple måder, at forbedre ens søvn på. At give sig selv nok timers søvn.

Det lyder måske som noget, jeg bare finder på eller at det er standard bro-science leveret af endnu en blogger. Men den er nu god nok (læs selv her). Når kroppen oplever et søvnunderskud, bliver du mere irritabelt og kommer nemmere i dårligt humør. Det kan f.eks. lede til, at du nemmere kommer op og skændes med din bedre halvdel og det er der vidst ingen af os, der synes er specielt sjovt. Jeg gør i hvert fald ikke.

Men det stopper ikke her…

Man bliver som sagt lettere sur og ens lunte bliver kortere, når man sover dårligt. Det er desuden påvist, at man bliver mere bekymret, når man sover dårligt samt risikoen for at udvikle en depression stiger (kilde og kilde).

Hvis vi udover ovenstående så også tager in mente, at vi dribler direkte ind i højsæsonen for depressioner, nu hvor solen desværre ikke længere gæster os i lange perioder, jamen så har vi vidst fået skudt alle argumenter i stilling.

Alt dette leder naturligvis hen til, at du kraftigt bør overveje, at investere i en god – altså rigtig god – seng.

 

En Tempur seng fra SengeSpecialisten

lækker seng fra tempur

 

Min kone og jeg har hele tiden haft som plan, at når vi købte vores første hus, skulle dette indrettes med kvalitetsmøbler fra starten. Dels er de en fryd for øjet (hvis valgt rigtigt) og dels holder de bare ufatteligt meget længere end et standard køb i nærmeste bolighus. Det kan naturligvis hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis alt skal investeres i på samme tid, så derfor har vi løbende købt ind af lækre ting til hjemmet. En af de ting som vi dog ikke havde fået kigget på endnu, var en kvalitetsseng. Derfor passede det helt perfekt, da SengeSpecialisten og Tempur kontaktede mig og spurgte, om vi ikke skulle lege sammen. De har et fremragende produkt og min kone og jeg var netop på udkig efter sådan et.

Derfor har vi været et smut forbi SengeSpecialisten i Kolding for at gennemteste udvalget af kvalitetssenge- og madrasser fra Tempur. Lad mig bare være ærlig fra starten; vi havde meget høje forventninger til kvalitet og service niveau og vi blev på ingen måder skuffet. Faktisk overgik både ekspertisen fra SengeSpecialisten og Tempurs produkter med længder vores ellers høje forventninger.
Vores besøg hos SengeSpecialisten og testen af Tempur produkterne vil jeg lade jer vente på i spænding – det kommer nemlig først i mit næste indlæg her i serien 🙂

 

Written by Christian Bo Nissen