Som ledig kan det være en kamp, at komme i betragtning til drømmejobbet, da kampen om de gode jobs, naturligt er mere efterspurgt end de mindre eftertragtet jobs. Når jobsamtalen er i hus, kan det være svært at stille sig selv tilfreds, med hvordan man skal se ud og agerer. Undersøgelser viser, at nogle farver virker rigtig godt til samtalen, og andre signalerer ting, som man ikke ønsker. Denne artikel tager dig igennem farver du absolut ikke skal vælge, og dirigerer dig hen på farver, som gerne skal bane din visuelle vej igennem jobsamtalen.

Undersøgelsen er foretaget af Costume, et af Danmark mest kendte og rendyrkerede modemagasiner, der havde over 600.000 sidevisninger på det første halvår af 2016 ifølge Gallup.
Costume arbejder dagligt for at bidrage med troværdige guides, samt inspiration til mode, livsstil og meget mere, til deres over 100.000 brugere.

Kurser og workshops kan være et rigtigt godt initiativ, når man skal klædes fagligt på til et ønsket job, eller hente inspiration omkring en branche, der virker spændende. Traditionelt løber disse faglige kurser fra få dage til flere uger, og har til opgave, at klæde de jobsøgende bedst muligt på, til de brancher de vil søger. Det er muligt at indhente mere information omkring relevante kurser, der øger chancerne for drømmejobbet her.

Når man er blevet klædt fagligt på til jobsamtalen, er det en god ide at få klædt sig visuelt godt på til den forestående jobsamtale. Det kan været et dilemma, om man skal vælge den ene eller anden farve, skjorte, eller T-shirt, men har farve og tøjvalg virkelig noget at sige, når det kommer til jobsamtalen?

En lang række ledere, er blevet adspurgt til farver. De har på baggrund af erfaring svaret på, hvilke farver der virker, og hvilke man skal undgå til jobsamtalen:

Den Røde farve – Power

Den skarpe røde farve signalerer frygtløshed og selvsikkerhed. Dette er umildbart ikke det værste at blive associeret med, men farven kan samtidig signalere dominans og oprørsk. Hvis man er til jobsamtale i en branche, hvor den aggressive attitude ikke skal skinne for meget igennem, er rød ikke en farve der anbefales til jobsamtalen.

Brun

Farven brun er ikke den værste farve at tage på til jobsamtalen, men ej heller den bedste. Farven brun har i sig selv ikke nogle negative konnotationer. Farven bliver til gengæld ofte associeret med at være kedelig, men samtidig også pålidelig. Ved at tage den brune farve, kan du endvidere blive betragtet som stille og kedelig.

Brun er ikke det værste, men det anbefales at bruge farven med omhu.

Sort signalerer autoritet og lederskab

Selvom sort ikke sætter mange farver på tilværelsen, er sort nu engang den sikre vinder, når det kommer til valg af farve til jobsamtalen. Det sorte jakkesæt udstråler, hvis branchen passer, stor autoritet og professionalisme.

Sort passer til de fleste stillinger og er i langt de fleste sammenhænge det sikre valg.

Aldrig nogensinde Orange!

Farven orange er en flot farve i mange sammenhænge. Men orange bliver associeret med ”uprofessionel”, af en lang række ledere på tværs af brancher. Det er derfor den bedste ide, at lade den orange skjorte eller jakke blive hjemme til en bedre anledning.

Farven vurderes til at være det værste valg af farve til jobsamtalen.

Grå – en farve der overrasker

Farven grå vil af mange vurderes som halv kedelig, men i en jobsamtale situation er dette ikke tilfældet. Farven signalerer logisk viden og en stærk sammensat tankegang. En grå jakke er derfor et ganske fint valg, hvis den suppleres op med nogle accessoires, der kan give den liv.

For flere tips til jobansøgning og den gode jobsamtale – se faajob.dk.

Written by Christian Bo Nissen