Den rette påklædning til håndværkeren

Det har alle dage været vigtigt at være godt påklædt, især som håndværker. Vejret i Danmark er ikke just kendt for at være super pålideligt, og den ene maj dag kan det sne, hvor det den næste er 20 grader varmt. Påklædning og forudsætningerne for påklædningen er derfor alfa omega.

 

Vi har i denne guide taget udgangspunkt i, at du skal have de bedste forudsætninger for en god påklædning, og at det officielt skal være slut med underbukser, som kravler til nakke og undertrøjer som er plaskvåde af sved.

 

Undertøj og underbukser som passer til alt vind og vejr

Som tømrer kender jeg udfordringen, at man er i gang med træterrassen i den glohede danske sommersol, og underbukserne kravler op bagi. Enten trækker man dem ud, ellers lever man i ren og skær pinsel resten af dagen. Derfor er der en løsning: bambus underbukser.

 

Bambus underbukser er det nye, og det er totalt ”in” for tiden. Hvorfor det Thomas? Jo, det skal jeg svare dig på. Bambus er fra naturens side temperaturregulerende, åndbart, svedabsorberende og selvrensende (lugtfrit). Det betyder såmen egentligt bare, at når bomuldsunderbukserne normalt ville kravle op hvor solen ikke skinner, absorbere og afgivet bambus underbukserne fugten 3-4 gange hurtigere. Det betyder helt lavpraktisk, at du skal svede 4 gange så meget, for at få den samme negative effekt, når du går med bambus underbukser i stedet for bomuldsunderbukser.

 

Bambus underbukser er ydermere lugtfri, hvilket betyder for dig, at de ikke trækker svedpartiklerne i sig, og begynder at lugte surt og muggent. De holder sig nærmere ”rene”, og kan sagtens bruges 2 dage i streg med dårlig samvittighed – også uden, at din kæreste synes det er ulækkert og lugter vammelt, når du kommer hjem.

 

Bare tak mig for ovenstående tip senere, jeg garanterer dig for, at det vil du ikke fortryde.

 

Tag svedabsorberende – og lugtfrie – bambus tshirts under dit arbejdstøj

Det kan virke paradoksalt nok, at vi nu har styr på de ædlere dele på mandfolket i husstanden. Men, når vi tænker lidt længere over det, er der så noget mere ucharmerende end en håndværker som lugter? Ja, alle der lugter, som ikke er lovligt undskyldt. Men hey, sved sælger ikke – og du får ikke den store enterprise, hvis du lugter af 3 dages værtshus, bare fordi du kan.

 

Det er derfor rimelig essensielt også at kigge mod bambus tshirts af 95% økologisk bambus. Bambus tshirts er nemlig ligesom bambus boxershorts både lugtafvisende og temperaturregulerende. Det betyder imidlertid, at det er slut med en stank af sved efter morgensolen har bagt vores nakker de første 2 timer af dagen. Bambus t-shirts er sindssygt gode til at have under sin firma trøje, fordi de både regulerer temperatur og fugt, men så lugter det heller ikke.

 

Det er en god blanding af ultimativ komfort, og de bedste egenskaber til håndværkeren, som bare har lidt selvrespekt, og som ikke ønsker at tømme en flaske parfume på ugentligt basis. Vil du derimod dufte godt hele dagen, og ikke bare den første time på arbejdet, så giver det mening at kigge imod bambus og dets gode egenskaber, alt andet vil du på sigt komme til at fortryde. Gør dig selv den store tjeneste blot at kigge på det – Bambuni har et kæmpe udvalg, og det er formentligt værd at kigge efter både nu, men også på sigt. Jeg garanterer dig for, at du ikke fortryder det. Bambustøj er ”the shit”, og det vil det formentligt blive ved med at være de næste mange mange år, indtil der er opfundet et nyt bæredygtigt tekstil, som også kan bruges i praksis.