Siden årtusindeskiftet er der sket en drastisk (og særdeles positiv) ændring på scenen for tv-serier, hvilket nye spillere for digital underholdning som Netflix og HBO har haft en betydelig indflydelse på. Har du erhvervet dig et Netflix-abonnement i håbet om at få adgang til en masse nye og fede film, så må du kigge langt blandt Netflix’s udvalg. Til gengæld har du fået adgang til et væld af fantastiske tv-serier, og der kommer hele tiden nye til takket være den nye udvikling inden for branchen. Hvis du overvejer et Netflix-abonnement (muligvis efter at have læst denne post 🙂 ), så kan du få en måneds Netflix-lækkerier helt gratis lige nu.

Læs også: De 21 bedste tv-serier på HBO Nordic

Førhen blev der set ned på tv-serier fra Hollywoodbranchen, og når en skuespiller først havde slået igennem på film-scenen, så blev det anset som et alvorligt skridt i den nedadgående karriereretning, hvis skuespillerne begyndte at medvirke i tv-serier. Det er langt fra virkeligheden nu, og Gud ske tak og lov for det, for der bliver virkelig produceret fremragende, velskrevne og underholdende tv-serier i øjeblikket. Ved det nye kuld af tv-serier, der vælter ind over tv-stuerne gennem de digitale underholdningskanaler, kan manuskriptforfattere og skuespillere nemlig dykke ned i den spændende historiefortælling og virkelig udforske karaktererne og historien. Det er der som sagt kommet en masse fremragende og særdeles underholdende tv-serier ud af, og jeg har her samlet en liste over de bedste serier på Netflix, du bør se.

 

De bedste action, krimi og thriller serier på Netflix

 

Homeland – Terrorister, CIA og hemmelighedskræmmeri

 

Homeland - fed tv-serie på Netflix

 

Homeland omhandler den amerikanske marinesoldat Nicholas Brody (spillet af Damian Lewis), der har været holdt til fange af Al-Qaeda, og hans hjemkomst efter 8 års fangeskab i Irak. Der er bare lige det ene problem, at CIA-officeren Carrie Mathison (spillet af Claire Danes) mener at have efterretningsinformation om, at Brody er blevet omvendt af Al-Qaeda, og derfor nu er en del af et større terroristangreb på amerikansk grund. En ganske seværdig serie, der har fået har fået 8,5 på imdb og bl.a. vundet en Golden Globe i 2011. Serien er pt. på 4 sæsoner med 12 episoder i hvert, hvor den femte sæson ruller ud i 2015.


Læs også: 10 simple regler for god stil


 

Breaking Bad – Kemilæren der begyndte at producere stoffer

 

breaking bad - fedeste action tv-serie på netflix

 

Breaking Bad’s hovedperson Walter White er en gymnasielærer der underviser i kemi og diagnosticeres med dødelig lungekræft – lyder det kedeligt? Så frygt ikke! Uden at afsløre for meget, så beslutter Walter sig for, at hans familie skal have en god portion penge, når han endeligt kradser af. Men hvad har en kemilærer af muligheder for at tjene kassen, hurtigt? Well, Walters løsning er at begynde at producere crystal meth i høj, høj kvalitet og så ellers få tjent en hulens masse penge i en fart.
Det lykkes, men ikke helt uden problemer. Breaking Bad er et eksempel på helt igennem fremragende manuskriptforfatterskab fra tv-seriens skaber Vince Gilligan tilsat eminent skuespil fra bl.a. Bryan Cranston der spiller Walter White, og Aaron Paul der spiller hans kompagnon. Tv-serien har i øvrigt fået helt uhørt høje 9,5 på imdb og indeholder 62 episoders lækkerier fordelt over fem sæsoner – serien er afsluttet.


Læs også: Få gratis bog om herremode lige her


 

Better Call Saul – Et lovende spin-off på Breaking Bad

 

Better Call Saul fed tv-serie på Netflix

 

Better Call Saul er en prequel/spin-off af Breaking Bad og ligeledes skrevet af Vince Gilligan. Serien omhandler en af de mange fremragende karakter fra Breaking Bad nemlig Walter White’s advokat Saul Goodman (formidabelt spillet af Bob Odenkirk), der mildest talt ikke er en advokat, der altid bevæger sig inden for lovens rammer. Better Call Saul bør ses efter Breaking Bad, og er så absolut et kig værdigt, når trangen efter mere Breaking Bad unægteligt presser sig på, efter sidste afsnit har rullet henover din skærm. Kritikerne har over en bred kam skamrost serien, og den får da også solide 8,9 på imdb.

 

Sherlock – Knivkarpt detektivarbejde krydret med humor

 

Sherlock fed krimi tv-serie på Netflix

 

Normalt er jeg ikke meget for detektiv-serier, men Sherlock er en lynende skarp mini-serie, der udover sublimt manuskriptarbejde er krydret med skuespil i absolut verdensklasse, som føres an af de to hovedpersoner Sherlock Holmes spillet af ingen andre end Benedict Cumberbatch og hans side-kick Dr. John Watson spillet af en anden stor kanon nemlig Martin Freeman. Sherlock er en moderne fortolkning af Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes detektivhistorier og finder sted i det 21. århundredes London. Sherlock og Dr. Watsons detektivarbejde udspiller sig i det moderne miljø, hvor Sherlocks eminente intellekt udfolder sig tilsat en god portion klassisk engelsk humor. En fantastisk tv-serie, der får de varmeste anbefalinger herfra, og som også har fået fantastiske anmeldelser samt utroligt høje 9,3 på imdb. Sherlock er indtil videre blevet produceret i 4 sæsoner, hvor den fjerde er skudt igang her i det nye år.


Læs også: Den ultimative guide til barbering for mænd uden røde knopper


Elementary – når du ikke kan få nok af Sherlock

 

Elementary fed krimiserie på Netflix

 

Elementary er den amerikanske udgave af Sherlock og første sæson udkom 2 år efter Sherlock. Serien er basalt set bygget op på samme måde som Sherlock bare med andre skuespillere (og selvfølgelig et andet manuskript), og udspiller sig i nutidens New York. Skuespillet og manuskriptet er igen glimrende, dog et lille niveau under Sherlock i mine øjne. Det gør dog ikke, at Elementary ikke er seværdig, for det er den bestemt. Jonny Lee Miller giver os sit bud på Sherlock rollen imens hans side-kick i denne version er spillet af ingen ringere end Lucy Liu i rollen som Dr. Joan Watson. Tv-serien er indtil videre produceret i 4 sæsoner, hvor den fjerde sæson startede i 2015 og kører videre her i 2016. Elementary har fået 7,9 på imdb, og modtaget positiv kritik fra anmelderne.


Læs også: Gå sommeren i møde med god stil – MetroMand guider


Dexter – Fredelig blodekspert om dagen, seriemorder om natten

 

Dexter bedste underholdning tv-serie på netflix

 

I serien Dexter følger man blodeksperten hos Miami Metro Police Department Dexter Morgen fremragende spillet af Michael C. Hall.
Dexter er langt fra en almindelig person. Han arbejder om dagen med det lovlydige politiarbejde, imens han om natten giver luft til sin virkelige passion: at slå ihjel. Men han slår ikke bare tilfældige personer ihjel, han går målrettet efter mordere og voldtægtsmænd. Vi har altså at gøre med en seriemorder med et moralkodeks! Denne konstante balancering mellem det rigtige og forkerte påvirker også resten af seriens karakterer, og skaber en masse yderst interessante historier og dilemmaer. Serien blev afsluttet i 2013 efter 9 sæsoner, hvor der dog var et par mindre gode imellem, men tro mig, det er værd at fortsætte til enden. Dexter har bl.a. vundet 2 Golden Globes og en god bunke andre priser samt fået 8,9 på imdb.

 

Narcos – Bag om historiens mest berygtede narkobaron Pablo Escobar

 

Narcos fedeste tv-serie om narko for mænd på netflix

 

Narcos er en af Netflix’s nyeste serier og går bag om DEA’s jagt på den berømte og berygtede narkobaron. I serien følger man skiftevis på den ene side Pablo Escobar og hans slængs og på den anden side DEA’s forsøg på at lukke ned for de columbianske narkokartellerne – primært Medellín-kartellet og dets leder Pablo Escobar. Serien er i mine øjne ganske veludført og anvendelsen af lokale skuespillere har givet serien et ekstra hint af kredibilitet. Desværre kommer man ikke ind i hovedet på Pablo Escobar og man får dermed ikke et decideret indblik i hans tankegang og bevæggrunde. Men overall er det så afgjort en seværdig serie med en imponerende imdb-rating på 9,1, og anden sæson af serien er allerede på tegnebrættet.

 

House of Cards – Eminent politisk drama

 

House of cards fedeste serier til mænd på netflix

 

House of Cards er en politisk dramaserie, som foregår i Washington og følger et demokratisk kongresmedlem i Repræsentanternes Hus – lyder det kedeligt, tørt og trist? Så fortvivl ikke, for der er smæk på House of Cards, der er sprængfyldt med fantastisk skuespil og et manuskript i uhørt høj klasse. Fik jeg i øvrigt nævnt, at hovedpersonen i serien Francis Underwood spilles af ingen ringere end den Oscar-vindende Kevin Spacey? Hvis dette ikke har overbevist dig endnu, så kan en imdb-rating på 9,0 måske. Serien har foreløbig kørt 3 sæsoner igennem og en 4. skulle være på tegnebrættet.

 

Mad Men – Sexisme, alkohol og utroskab: USA i 60’erne

 

Mad Men - fed tv-serie underholdning på Netflix

 

Mad Men er en fascinerende fortælling om 60’ernes USA, hvor omdrejningspunktet er karakteren Don Draper spillet helt og aldeles fremragende af Jon Hamm og hans arbejde i USA’s reklamebranche. Serien skildrer den skiftende stemning i den amerikanske befolkning op igennem 60’erne, der påvirkes af bl.a. den kolde krig og viser den generelle rollefordeling imellem mænd og kvinder i datidens samfund. Det kan godt tage lidt tid at komme ind i Mad Men seriens univers, men som seer bliver du i den grad belønnet for din tålmodighed med fremragende skuespil og eminent manuskriptforfatterskab. Mad Men har fået 8,7 på imdb og løber over 7 sæsoner.

 

Suits – Serien der vil få enhver interesseret i jura

 

Suits - bedste tv-serier på Netflix Danmark

 

Suits følger den yderst succesfulde advokat Harvey Specter – kendt i serien som “the best closer in New York City” og det gælder både damerne og de juridiske slagsmål – fra New York, der spilles helt og aldeles fremragende af Gabriel Macht og hans protegé den unge college dropout Mike Ross spillet ligeså fremragende af Patrick J. Adams. Harvey Specter er ca. så cool og chefet som man overhovedet kan være, og man kan lære en hel del af at se serien, dels om fantastiske jakkesæt (de herrer er yderst velklædte) og dels en ting eller to om livet generelt. Det har jeg i øvrigt har jeg skrevet en artikel om: ti ting jeg har lært af suits. Anyways, Suits er så afgørende anbefalelsesværdig og med en imdb-rating på 8,7, er det bare med at komme igang. Serien er indtil nu på 5. sæson med den 6. planlagt til at premiere i 2016.

 

De bedste komedie serier på Netflix

 

Californication – Sex, stoffer & rock’n’roll

 

californication - fedeste serier på Netflix

 

I Californication har vi at gøre med den tidligere succesfulde forfatter Hank Moody, som spilles af et velkendt ansigt nemlig den tidligere The X Files stjerne David Duchovny. Hank Moody er ikke hvilken som helst forfatter, han døjer nemlig med en gedigen omgang selvlede, en ustyrlig trang til alkohol, et lidt for hyppigt forbrug af stoffer, samt en imponerende evne til at træffe dårlige beslutninger. Dertil kan lægges en nærmest skræmmende evne til at tiltrække one night stands, et kompliceret forhold med eks-kæresten og en vedvarende skriveblokade, hvilket alt sammen bidrager til en super underholdende tv-serie fordelt på 7 sæsoner, så der er masser af god underholdning at gå i gang med. Har ovenstående ikke overbevist dig endnu, så kan der tilføjes, at Californication bl.a. har vundet en Emmy, en Golden Globe og har fået 8,4 på imdb, hvilket er rigtig højt for en komedieserie.

 

Modern Family – forrygende komedieserie med familien i centrum

 

Modern family bedste komedieserie på netflix danmark

 

Når snakken falder på komedieserier i venne- og venindeflokken, er den første tv-serie jeg anbefaler altid Modern Family. Det er uden sammenligning den bedste og mest velskrevede komedieserie, jeg til dato har set. Serien, der kører på sin 7. sæson, omhandler en amerikansk familie med en bred vifte af forskellige karismatiske karakterer, der tager almindelige hverdagssituationer og dilemmaer op til behandling tilsat fremragende skuespil og skarpt manuskriptarbejde. De fleste andre komedieserier kan jeg på et eller andet tidspunkt gå lettere død i, men med Modern Family er det en udsøgt fornøjelse at sætte et nyt afsnit på. Det er svært at fremhæve specifikke karakterer, da de alle gør det absolut fremragende, men af de mere prominente skuespillernavne i serien kan nævnes Ed O’Neil, der blev kendt for sin rolle som Al Bundy i tv-serien Married With Children (kendt som Vore Værste År på dansk). Der skal dog på ingen måder drages paralleller i mellem Modern Family og Married With Children. Modern Family har været nomineret til et utal af priser og vundet lige under 100 styks samt en imponerende høj imdb-rating for en komedieserie på 8,6. Det bliver til en stor anbefaling herfra.

 

Shameless – når man vil gøre ALT for penge

Shameless bedste komedieserie paa Netflix

 

Shameless er i mine øjne en af de bedste komedieserier, som lige nu ruller hen over skærmen. I serien følger vi en white trash familie i Chicago, og deres daglige kamp for at overleve. Denne kamp ville måske være en anelse lettere, hvis det ikke var fordi, at familiens far – Frank Gallagher spillet fremragende af William H. Macy – er den vildeste narcissist, alkoholiker og ja, general misbruger af alt hvad han kan komme i nærheden af.

Han er som sådan ganske intelligent, men hans eneste mål i livet er, at lave så lidt så muligt. Til gengæld tester sin lever, krop og hjerne så hårdt af, at han på det lokale hospital er kendt som en legende – grundet hans utallige indlæggelser for (for almindelige mennesker dødelige) overforbrug af alt han overhovedet kan få fingrene i.

I sin evige jagt på lette penge, udfører han utallige tricks, som bl.a. går ud over det offentlige, men i særdeleshed også hans familie. Blot ét af eksemplerne er, da han bilder en hjælpeorganisation for kræftramte børn ind, at hans søn har kræft – og i samme ombæring får sønnike samme melding. Manden vil med andre ord gøre ALT, og han er helt og aldeles shameless!

Serien har fået imponerende 8,7 på imdb, og kan så afgjort anbefales!

 

How I Met Your Mother – Venskaber og vanvittige scoretricks

 

How I Met Your Mother - underholdende komedieserier på netflix

 

How I Met Your Mother kan på en måde betragtes som en nyere version af den efterhånden legendariske 90’er serie Friends, som i øvrigt også findes på Netflix. Men How I Met Your Mother’s version af Joey, Barney Stinson, har ikke det naturlige dametække, hans 90’er forgænger besiddede. Til gengæld har han et imponerende gåpåmod krydret med en ligeså imponerende opfindsomhed når det kommer til scoretricks, ja han har ligefrem kreeret sin egen “The Playbook”. Karakteren bliver i øvrigt spillet fremragende af ingen andre end Neil Patrick Harris og er i mine øjne seriens højdepunkt. Overordnet set handler tv-serien om en håndfuld venners historie i New York – ligesom Friends, og humoren er omdrejningspunktet. En ganske underholdende tv-serie, der kan sættes på, når hjernecellerne ikke skal have for meget at arbejde med. How I Met Your Mother løber over hele 9 sæsoner og har ligesom Californication fået 8,4 på imdb.

 

Hvilke(n) serier er blandt dine favoritter på Netflix?

 

Written by Christian Bo Nissen