“Normalt” kommer Dagens Detalje ud om onsdagen, men grundet en hektisk uge med arbejdet, hvor jeg har været i Japan, er vi rykket hen til lørdag – så her kommer en lille lørdagsgodte til jer.

I dag skal vi kigge nærmere på en af de fedeste ekviperinger, når det kommer til casual garderoben, nemlig en overshirt (eller overskjorte om du vil).

Og hvorfor er den så det? Det er plain and simple en fantastisk måde at bruge flere lag i dit outfit og er særlig brugbart som et ekstra lag her i de koldere perioder. 

Jo, jo Christian, men hvad er en overshirt?? Den er lidt tricky, for der er ikke rigtig nogen fast definition på en overshirt. Men det er ikke rigtigt en skjorte – og det er ikke rigtigt en let jakke. Det er lidt en mellemting. Designet ligner en skjorte og har typisk en krave og lommer og kan komme med enten knapper eller en lynlås. Der hvor den typisk adskiller sig fra en skjorte er ved materialet, hvilket vil være kraftigere end ved en skjorte.

Det var en meget kort lille intro til fænomenet “overshirt”. Lad os nu kigge på den specifikke overshirt, jeg har valgt som Dagens Detalje:

Den sprøde overshirt

Mærke: Eton Pris: 1899.-
Find den lækre overshirt her

Sådan foldet sammen gør den ikke super meget væsen af sig, men når du først smider den på udover f.eks. en denim skjorte, så spiller den altså 100%:

Som du kan se ovenfor, er prisen i den højere ende, særligt hvis man kun tænker på den som en skjorte. Hvis du også bruger den som overgangsjakke/sommerjakke, så begynder det pludseligt, at blive mere interessant. Derudover kunne det være en fordel at se, om den ikke kommer på udsalg efter jul 🙂

Written by Christian Bo Nissen