Der sker spændende ting og sager på den danske scene for lækre herreure. I dag skal vi beskæftige os med netop dette! Det drejer sig helt præcist om det nye, danske urmærke Borgvardt, som netop har lanceret deres 8. kollektion. Okay, nyt er måske lige at strække den, for Borgvardt har faktisk været på markedet siden 2015 og sælges nu over hele landet, på diverse onlineshops og flere steder i Europa.

Siden lanceringen i 2015 har menuen som sagt budt på hele 8 eksklusive kollektioner og den 8. kollektion, Nord Limited Edition, skal vi kigge nærmere på senere i artiklen. Før vi når dertil, skal vi dog først lige finde ud af, hvad Borgvardt ure egentlig er for en størrelse og derfor har jeg taget fat i grundlæggeren, Lennart Borgvardt.

Passion for armbåndsure, kvalitet og design

borgvardt ur kvalitet og passion

 

Idéen til Borgvardt ure kom helt naturligt for Lennart, da interessen for armbåndsure, design og kvalitet har fulgt ham det meste af livet. Når man samtidig krydrer denne indre passion med en brændende lyst til at være iværksætter, så har man en fantastisk cocktail og noget stort i vente.

I marts 2015 blev den første kollektion designet og Borgvardt ure var dermed en realitet.

Missionen har lige siden fødslen i 2015 været, at designe ure udført i de fineste materialer, som en dag kan måle sig med store internationale brands, med den bagvedliggende tanke, at det ordinære skal gøres til det ekstraordinære. Lennart uddyber:

“Vi er kommet for at blive og har et klart mål: At fremstille ure i ypperste kvalitet der kan måle sig med store internationale brands i den kommende fremtid. Vi håber på at vore kærlighed for kvalitet og ure kan inspirere dig, præcis om det gjorde for os.”

Alle Borgvardt ure bliver produceret i udlandet og hver enkelt komponent og samarbejdspartner er blevet nøje udvalgt. Som noget helt unikt bliver der til hver enkelt kollektion anvendt et nyt og spændende urværk. Der bliver konstant testet nye komponenter af og der forsøges samtidig på, at skifte mellem de meget pålidelige quartz urværker, og det håndværksmæssige mekaniske urværker. Det giver en spændende dynamik kollektionerne i mellem og rykker konstant grænserne for måden urerne produceres.

 

Inspiration fra den danske vestkyst

dansk designure

 

Borgvardts elegante herreure bærer kraftigt præg af de klassiske 50’ere, men med et moderne twist. Det er med andre ord et perfekt herreur til den velklædte herre, som nærer kærlighed for det tidløse, elegante design. Udover den stærke reference til en gylden tidsalder, så trækkes der også inspiration fra grundlæggerens omgivelser:

“Vi finder vores helt store inspiration i den danske vestkyst nær Esbjerg i Jylland. Et sted jeg selv er vokset op og har tilbragt her et utal af somre og vintre. Ligesom mange andre blev jeg selv dybt forelsket i lange kystlinje, følelsen af den friske luft der rammer ansigtet mens man kigger ud over det åbne hav. “

 

Hver enkelt kollektion og dermed hver enkelt Borgvardt ur bliver kun produceret i et begrænset antal, og hvert ur har indgraveret sit eget Limited Edition nummer på bagsiden. Uret er derfor en personlig genstand og unik. Ret fedt, ikke? Så mangler der bare, at du selv giver uret din egen, personlige historie og du har et unikt ur fyldt med historie. Jeg elsker tanken!

 

Borgvardt Nord Limited Edition med sort alligator rem

borgvardt nord limited edition sort alligator rem

Mærke: Borgvardt Pris: 1999.-

Find det elegante herreur her

 

Så er det endelig blevet tid til at kigge lidt på Borgvardts nye, eksklusive kollektion, Nord Limited Edition. Urene bliver som sagt kun produceret i 50 nummerede eksemplarer, så du skal ikke vente for længe, hvis du vil have fingrene i dette lækre eksemplar af et herreur. Den tydelige reference til de klassiske, elegante 50’ere pryder dette nydelige design. De har fat i noget rigtigt her, hva’?
Det er stilren elegance, når det er absolut bedst. Og det bedste er, at det er danskdesignet. Nej vent, det bedste må næsten være, at du får et fantastisk smukt herreur i dansk design og solid kvalitet til under 2.000.-. Behøver jeg at sige mere?

Den eksklusive Nord Limited Edition kollektion findes i tre andre nydelige udgaver. En med en fræk brun rem og så min personlige favorit; den mørke alligator rem. Jeg er så også en kæmpe sucker for en mørk alligator rem. Det kan bare et eller andet.

Nedenfor finder du de to andre varianter, Bon Appetit, ‘Gents:

 

 

Borgvardt Nord Limited Edition med mørk alligator rem

borgvardt nord limited edition mørk alligator rem

Mærke: Borgvardt Pris: 1999.-

Find det elegante herreur her

 

Borgvardt Nord Limited Edition med brun alligator rem

borgvardt nord limited edition brun alligator rem

Mærke: Borgvardt Pris: 1999.-

Find det elegante herreur her

 

Hvilken er din favorit?

 

Written by Christian Bo Nissen