Som opfølgning på 14 ting succesfulde mennesker gør inden morgenmaden kommer her mit eget forsøg på at komme nærmere en (endnu) mere produktiv hverdag.

Som beskrevet i den nævnte post, har jeg en god portion ting på min daglige to-do liste, og det ville bestemt ikke skade, hvis jeg dels havde et par timers ekstra at gøre godt med, og dels var mere produktiv i de vågne timer jeg nu engang råder over. Derfor vil jeg prøve at test de fleste af de ting, der er nævnt i posten. De omtalte ting er som følger: at stå tidligt op, at drikke vand, at træne, at arbejde på topprioriterede projekter, at arbejde på personlige projekter, at bruge tid med min kæreste, at redde min seng, at meditere, at skrive ting ned jeg er taknemmelig for, at planlægge og tænke strategi for mine mål, at tjekke e-mails, at læse nyheder.

At stå tidligt op

Det er nu ikke fordi, at jeg som sådan sover for meget. Slet ikke. Men jeg kunne godt tænke mig, at mine vågne timer blev rykket en smule, så sengetiden blev lidt tidligere end nu (mellem 23 og 02 ca.) og samtidig at jeg står op tidligere (nuværende 07 og 09 afhængig af om jeg skal på arbejde eller ej). Dermed skulle jeg for det første gerne opnå en nogenlunde fast og rutinemæssig døgnrytme, der i følge næsten alle artikler, undersøgelser og bøger omkring søvn skulle være optimalt. Dernæst skulle det gerne give mig en øget produktivitet, da jeg vil stå op i god tid inden morgenmaden og arbejdet kalder, og dermed få optimeret mine minutter om morgenen, hvor hjernen gerne skulle være klarest og kroppen fyldt med energi.

At drikke vand, ikke kaffe

Dette gør jeg faktisk allerede, så dette punkt bliver vidst ikke noget problem. Det skal dog gøres alligevel, og der vil blive holdt status for dette også. Kaffen kommer jeg dog nok ikke udenom senere på dagen, da jeg elsker en god kop kaffe.

At træne

Planen (som bliver beskrevet detaljeret nedenfor) er, at jeg gerne vil træne alle hverdage inden jeg starter på dagens gøremål. Jeg vil dog starte ud med, at træne tre gange om ugen, og derefter forøge antallet af træningspas løbende. Mere om det nedenunder.

At arbejde på topprioriterede projekter

Dette bliver indtil jeg får et fuldtidsarbejde siden her. Jeg glæder mig allerede til at få skrevet til MetroMand lidt hver dag. Dette bliver dog også først indfaset, når jeg får ændret min døgnrytme helt (mere om dette i den overordnede plan nedenunder).

At arbejde på personlige projekter

Hvad dette præcist kommer til at indebære, ved jeg ikke helt endnu. Det kan være, at MetroMand ryger over i denne kategori, når fuldtidsarbejdet er på plads. En anden mulighed er, at der bliver sat tid af til at læse lidt hver morgen, at arbejde på haven og drivhuset når vejret bliver til det eller noget helt andet. Det vil tiden vise.

At bruge tid med min kæreste

Den her kan måske godt blive lidt kneben, da ingen af os som sådan er morgenmennesker. Det er i sagens natur noget jeg vil arbejde med, men hun har ikke lige de samme planer. Så dette punkt kommer lidt an på, om hun er med på den del af min plan 😀

At redde min seng

Jeg vil prøve at tilføje flere gode vaner til min hverdag, og et ganske naturligt sted at starte, er selvfølgelig at redde min seng hver dag. Dette burde forhåbenligt ikke være nogen uoverkommelig opgave.

At meditere

Her kommer jeg lidt til kort. Jeg har, efter at have læst anbefalinger om meditationens positive indvirkning på ens hverdag adskillige steder, i lang tid haft lyst til at begynde på at meditere, men er aldrig rigtigt kommet igang. Nu skal det være! Men hvordan starter man? Hvor starter man? Er der nogle der kan anbefale en god begynderbog, youtube videoserie eller lignende?
Dette punkt bliver indfaset så snart jeg har fået lidt kendskab til disciplinen og det ryger hermed ind under personlige projekter.

At skrive ting ned jeg er taknemmelig for

Umiddelbart bør dette ikke gøres hver dag, eller hvad? Nogle der har prøvet det, og kan bidrage med lidt input? Jeg tænker foreløbig, at det er en ugentlig ting, og kan derefter altid justere.

At planlægge og tænke strategi for mine mål

Planlægningsdelen kan udføres dagligt i forhold til de aktuelle daglige gøremål. Strategidelen tænker jeg skal anskues udfra det overordnede perspektiv, og bør derfor være en ugentlig aktivitet, som selvfølgelig også kan justeres løbende, hvis det bliver nødvendigt.

At tjekke e-mail og læse nyheder

Jeg har slået disse to aktiviteter sammen i et punkt, da udførelsen kan klares i ét snuptag. Jeg vil utroligt gerne reducere mit daglige forbrug af ligegyldig surfing rundt på nettet, hvor det næsten altid er de samme hjemmeside der bliver besøgt – og alt for ofte i en cyklus der kører på repeat en gang i timen(!) Fuldstændig spild af tid og der er derfor massere af muligheder for at effektivisere og dermed øge tiden til at være produktiv. Det er derfor mit mål, at e-mails og nyhedslæsning foregår to gange om dagen – og kun to! Én gang om morgenen og én gang om aftenen (gælder naturligvis ikke på arbejdet).

Sådan vil jeg gøre det

Jeg vil forsøge at ændre døgnrytmen gradvist, for at vænne min krop, min døgnrytme og min søvn dertil. Desuden vil jeg løbende implementere flere af de forskellige punkter på listen løbende, jo mere tid jeg får til rådighed inden morgenmaden. Planen er som følger:

 • Uge 1: 07.00-23.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Jeg må desuden ikke have hovedet nede i en skærm (hverken computer eller smartphone) en halv time inden sengetid, da det i følge flere undersøgelser påvirker ens søvn negativt.
  – De dage jeg ikke skal på arbejde (mandag, onsdag og fredag), skal jeg op og træne 1 time inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).
 • Uge 2: 06:30-22:30 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – De dage jeg ikke skal på arbejde, skal jeg op og træne 1 time inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).
 • Uge 3: 06:00-22.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – Træning skal foregå alle dage og af 1 times varighed inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At meditere (hver dag). Dette forudsætter, at jeg har fået styr på selve udførelsen. Ellers kan dette udskydes til Uge 4.
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).
 • Uge 4: 05:30-22.00 uanset om jeg skal på arbejde eller ej. Igen ingen skærm en halv time inden sengetid.
  – Træning skal foregå alle dage og af 1 times varighed inden morgenmad.
  – To glas vand drikkes med det samme alle dage.
  – Arbejde på topprioriterede projekter to dage om ugen (mandag og onsdag).
  – Arbejde på personlige projekter to dage om ugen (tirsdag og torsdag).
  – At bruge tid med min kæreste (under morgenmaden).
  – At redde min seng (hver dag).
  – At meditere (hver dag).
  – At skrive de ting ned jeg er taknemmelig for én dag om ugen (fredag).
  – At planlægge den aktuelle dag (hver dag).
  – At tænke over mine mål og strategien for at opnå disse (fredag).
  – At tjekke e-mails og nyheder (hver dag).

Det var så den overordnede og foreløbige plan. Jeg vil smide en update efter hver endt uge, hvor jeg vil beskrive forløbet, de problemer jeg har stødt ind i, hvilke aktiviteter der umiddelbart virker osv. Efter de første fire uger kommer der en samlet status for det hele, hvor jeg vil evaluere på de forskellige aktiviteter. Mine tanker er, at jeg som minimum vil opnå at få ændret min døgnrytme og gøre til en fastforankret rutine. Dermed skulle jeg gerne have mere tid til mine forskellige projekter og forhåbenligt baner det vejen til en (endnu) mere produktiv hverdag. Om denne rutine og denne hverdag kommer til at inkludere alle de listede punkter vil tiden vise. Jeg ser i hvert fald frem til at komme igang 🙂

Vi skrives.

Written by Christian Bo Nissen