Efteråret er lige om hjørnet, og de fleste af os har allerede stiftet bekendskab med regnen og de lavere temperaturer. Det kan være forfærdeligt demotiverende, at skulle op på jernhesten om morgenen for at drage på arbejde, når regnen siler mod ruden og solen ikke har kunne bryde igennem skytæppet. Men som min idrætslærer på efterskolen sagde, når vi skulle cykle de 5 kilometer til hallen: Der findes ikke dårligt vejr – kun forkerte klæder!

I perioden i mellem sommerens lune og vinterens kulde kan det være svært, at finde den rette beklædning til overkroppen: det skal hverken være for varmt eller for køligt. Løsningen på dette problem er en klassisk overgangsjakke, der adresserer denne balancegang, og en af de bedste eksempler på en klassisk overgangsjakke er en nydelig læderjakke. Læderjakken har nogle fremragende egenskaber, i det at den – udover at være en nydelig ekvipering – er tæt på naturligt vandafvisende grundet læderet, ikke er for varm at have på og samtidig holder den værste kulde væk fra kroppen. Med andre ord er en læderjakke et ganske fornuftigt bud på en lækker overgangsjakke her i efterårssæsonen. Til dette formål har jeg samlet en velvoksen håndfuld af lækre og elegante læderjakker, der vil passe perfekt ind i din efterårsgarderobe:

Den klassiske sorte læderjakke til mænd version et

Sort læderjakke bomber jacket til mænd

Mærke: Gipsy Pris: 1595.-

Find den fede læderjakke her

 

Vi starter ud med en sort læderjakke i det klassiske bomber jacket snit. Der er tre styks sorte læderjakker på denne liste; to i mat læder og denne i et mere shiny lædermateriale. Det er helt op til ens temperament hvilken type sort læder ens læderjakke skal udføres i, men faktum er, at begge modeller er overordenligt nydelige i deres udtryk.

 

Den klassiske sorte læderjakke til mænd version to

Fed sort læderjakke i mat læder

Mærke: Goosecraft Pris: 2395.-

Find den lækre læderjakke her

 

Er du mere til det matte læder, så er denne stilsikre læderjakke – ligeledes i bombet jacket snit – et fremragende bud. Udtrykket bliver en anelse mere råt og maskulint grundet det matte læder – og det har da vidst aldrig skadet nogen. Det skal i denne sammenhæng i øvrigt lige understreges, at en læderjakke bestemt ikke er formel i udtrykket, og den skal derfor anvendes i fritidssammenhæng – eller hvis arbejdspladsen tillader en generel uformel dresscode.

 

Den klassiske sorte læderjakke til mænd version tre

Lækker sort læderjakke i mat læder

Mærke: Pepe Jeans Pris: 2245.-

Find den nydelige læderjakke her

 

Sidste bud på en lækker sort læderjakke er denne nydelige sag, hvor læderet har fået et hak yderligere til den matte side. Er du på udkig efter en læderjakke i et klassisk cut, men uden læderets sædvanlige “shininess”, så har du her det perfekte bud. En dejlig og nydelig overgangsjakke der udstråler elegance på en afdæmpet måde.

 

Den nydelige mørkebrune læderjakke

Lækker mørkebrun herre læderjakke til mænd

Mærke: Oakwood Pris: 1995.-

Find den fede læderjakke her

 

Fra de sorte læderjakker over til de brune med denne super lækre model fra Oakwood. Vi har igen at gøre med en læderjakke i det klassiske bomber jacket snit, og der er egentlig ikke ret mange detaljer ved sådan en jakke – men det gør bestemt heller ikke noget. Læderet sørger for det kraftige, maskuline udtryk og samtidig afdæmpes det af læderets naturlige, elegante fremtoning. Smukt!

 

Den lækre lysebrune læderjakke

Lysebrun læderjakke til mænd

Mærke: Freaky Nation Pris: 1595.-

Find den lækre læderjakke her

 

Fra de mørke nuancer over i de lyse med denne lækre lysebrune læderjakke fra Freaky Nation. Grundet læderets lyse natur, kan du forvente en vis form for patina efter lidt brug, hvilket aldrig er en dårlig ting, når man har med lædervarer at gøre – det tilføjer bare jakkens udtryk et ekstra lag lækkerhed.

 

Den casualle mørkebrune læderjakke

Mørkebrun causal herre læderjakke til mænd

 

Mærke: Chevignon Pris: 3665.-

Find den fede læderjakke her

 

Næstsidste skud på listen er denne mørkebrune læderjakke fra Chevignon i udpræget casual udtryk. Er du til en mere streetstyle inspireret læderjakke, er denne model et fantastisk valg. Jakken er udført i fantastisk lækkert mørkebrunt læder og den indbyggede hoodie giver modellen et streetwear-agtigt look, men samtidig bevares det elegante udtryk takket være det lækre design og læderets naturlige elegance.

 

Den fantastisk lækre designer læderjakke

Mørkebrun rødlig herre læderjakke til mænd

 

Mærke: Schott Made in USA Pris: 8895.-

Find den lækre designer læderjakke her

 

Til at slutte listen af har vi en læderjakke fra den øverste hylde i denne nydelige, mørkebrune læderjakke med rødligt skær fra Schott Made in USA. Du får her en læderjakke, hvor der virkelig er kræset for designet og hvor der samtidig ikke er sparet på det finere lædermateriale. Denne læderjakke er for dig, der gerne vil skille dig ud fra mængden på en elegante måde – men den kræver samtidig også en vis størrelse pengepung.

 

Written by Christian Bo Nissen