Bedste vinkøleskab – Hvad skal man vælge?

Udover at være en flot tilføjelse indretningsmæssigt til køkkenet eller stuen, så er et vinkøleskab en god investering for dig, der holder af vin. Så hvis du er på jagt efter det bedste vinkøleskab, mens du samtidig synes, at det er svært at blive klog på, hvilket du skal vælge, så bare rolig. I denne artikel hjælper vi dig til at finde rundt i junglen af vinkøleskabe.

Servering eller lagring

Det første og vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv, er, hvorvidt du ønsker et vinkøleskab for at have drikkeklare vine eller for at langtidsopbevare og modne dine vine.

Hvis du ønsker at have drikkeklare vine med den helt rigtige temperatur, så er et vinkøleskab med flere to temperaturzoner det rette valg for dig. Her kan du opbevare dine rødvin på bestemte hylder ved en temperatur på de anbefalede 14-16 grader celsius, mens du kan opbevare dine hvidvin, rosévin, champagner og mousserende vine tempereret ved de anbefalede 6-8 grader celsius. På den måde får du altså et vinkøl, hvor du altid har drikkeklar vin til glæde for både dig og dine gæster. Uanset om humøret siger rød, hvid eller rosé.

Er dit behov i stedet et vinkøleskab, der skal fungere som opbevaring, så passer et vinkøleskab med en enkelt kølezone bedre til dig. Det betyder, at vinkøleskabet kun kan holde én temperatur. Dette er dog en fordel, da du herved giver dine vin de bedste forhold for langtidsopbevaring. Når dine vine skal lagres og modnes over lang tid, så udvikler de sig klart bedst under en fast temperatur. Her anbefales det, at køleskabet holdes på 12-14 grader. Det gælder for både hvidvin, rødvin og rosévin såvel som mousserende vine og dessertvine.

Find din favorit i det store udvalg

Når du har fundet ud af, om du ønsker et enkeltzonet eller flerzonet vinkøleskab, skal du dernæst vælge størrelse og design. Du bør samtidig overveje, hvor du ønsker at placere dit vinkøleskab. Hvis det skal stå i fx dit køkken, kan det ofte være en god ide med et mindre køleskab, der nemt kan integreres i din bordplade som hårde hvidevarer. Skal det derimod stå fx i din entre eller kælder, så kan du vælge et højt vinkøleskab, der flugter med dine fryseskabe. Du kan med fordel tjekke udvalget på https://alkohol-du-nyder.dk, der har et stort sortiment af forskellige vinkøleskabe. De har desuden forskellige prisklasser, hvor alle kan være med.