Skal der hygges på sofaen i aften med en god film på HBO Nordic, så har jeg lavet alt forarbejdet for dig lige her. Jeg har samlet intet mindre end de 45 bedste film på HBO Nordic og delt dem op i fire forskellige kategorier: Komedier, Drama, Action og Kærlighedsfilm. Så kan man altid diskutere, om nogle af filmene burde være i andre kategorier, eller at der mangler en kategori eller to. Jeg dog valgt disse fire kategorier for enkelthedens skyld.

Jeg har tidligere skrevet om HBO Nordic og det ente ud i min længste og faktisk mest læste artikel nogensinde, den omhandlede de bedste serier på HBO Nordic. I indledningen til den artikel skriver jeg blandt andet, at kvaliteten af de film Hollywood spytter ud for tiden og har gjort i et stykke tid, har været drastisk faldende. Det står jeg ved, den ER nemlig faldet. Men det betyder bestemt ikke, at der ikke findes fede film – også på HBO Nordic.

Listen her over de gode film, som bestemt er seværdige spænder bredt både i forhold til produktionsår, men også genremæssigt og bestemt også kvalitetsmæssigt. Jeg har nemlig valgt at smide et par af de seneste Hollywood film ind også. Det har jeg gjort, da de ganske simpelt er glimrende underholdning, når hjernen bare skal slappe af og koble fra. Listen er dog klart domineret af hvad jeg vil kalde kvalitetsfilm og dette afspejles da også af deres høje IMDB ratings samt diverse vundne priser.

Få HBO Nordic med Telmore Play billigt her

Således ser min personlige liste over bedste HBO film ud:

Læs også: Jakkesæt til mænd – den ultimative guide

De bedste film på HBO Nordic

De bedste action film på HBO Nordic

V For Vendetta

V For Vendetta er baseret på en roman af Alan Moore og finder sted i en korrupt version af England, som er præget af en totalitær regering. Da en kvinde løber ind i et faretruende møde med det hemmelige politi, bliver hun på mirakuløs vis reddet af en anonym selvtægtsmand, V (fremragende spillet af Hugo Weaving), som bærer den nu ikoniske Guy Fawkes maske (som blandt andet den hacktivistiske bevægelse Anonymous har taget til sig).

V er da også kraftigt inspireret af Guy Fawkes og har en higende trang til at revolutionere og gøre oprør mod det totalitære samfund. Det kommer i den grad til udtryk igennem filmen, som har et fremragende manuskriptforfatterskab som grundlag med dertil hørende fede replikker og solid action. Den er da også blevet belønnet med intet mindre en 8,2 på IMDB og bør bestemt ses!

Læs også: Blazer til mænd – den ultimative guide og 19 fede blazere

V For Vendetta trailer

Kill Bill: Vol. 1 & Kill Bill: Vol. 2

Kill Bill: Vol. 1 og Kill Bill: Vol 2 har vi vidst alle hørt om, ikke mindst fordi, at det er ingen ringere end legenden Quentin Tarantino, som står bag begge film. Kill Bill har Tarantino smurt ud over sig – på den absolut fede måde!

Som seer føres vi ind i endnu et fabelagtigt Tarantino univers med tilhørende fantastiske dialoger, skuespil og replikker. Vi følger “The Bride” (altid fremragende Uma Thurman), som vågner fra et koma og finder ud af, at hendes ufødte barn er væk.

The Bride er selvfølgelig ikke hvem som helst, men var den mest dødbringende lejemorder i Deadly Viper Assasination Squad, indtil hun valgte at forlade det liv og stifte et nyt med tilhørende ny identitet. Dette inkluderede blandt andet et bryllup, hvor  hele hendes slæng af gamle “venner” samt hendes gamle boss (Bill), dukker op og slagter hele forsamlingen. Bill skyder The Bride i ansigtet, hvilket forårsager hendes koma. Desværre for Bill og resten af slænget dør The Bride ikke og vågner op efter 4 års koma og har kun én ting i tankerne; hævn!

Den perfekte baggrundshistorie for en Tarantino film og der er smæk på! Kill Bill: Vol. 1 har fået 8,1 på IMDB og Kill Bill: Vol. 2 har fået 8,0 på IMDB. Begge film er et absolut must watch!

Læs også: Få min stilguide gratis!

Kill Bill: Vol. 1 trailer

Kill Bill: Vol. 2 trailer

Bad Boys 1 & 2

Bad Boys 1 og Bad Boys 2 er for mig fremragende underholdning, men heller ikke meget mere end det. De fleste filmkritikkere vil rynke på næsten over, at de er med på denne liste, men som skrevet i indledningen, så er nogle af filmene på denne liste ikke tage med for deres artistiske uovertruffenhed, men på grund af deres underholdningsværdi.
Underholdning leverer begge Bad Boys film i mine øjne. Det er en glimrende blanding af action og humor leveret fortrinligt af Will Smith og Martin Lawrence. Du skal se Bad Boys, når du bare vil slå hjernen fra og ikke når hjernen skal udfordres. Det har da heller ikke skortet med rosende ord fra kritikkerne og det kan da også ses på IMDB; Bad Boys 1 har fået 6,8 på IMDB og Bad Boys 2 har fået 6,6 på IMDB.
Men som sagt; se de to film, når der skal slappes helt af og gerne med en god stak popcorn, bland selv slik og kolde drikke.

Læs også: Ti simple regler for god stil

Bad Boys 1 trailer

Bad Boys 2 trailer

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol befinder sig i samme boldgade som de to Bad Boys film – og som de fleste af disse action film på listen gør, nemlig film hvor historien bag ikke bryder mange hjerneceller, men hvor den actionprægede underholdning til gengæld er i top.

Mission: Impossible – Ghost Protocol kan lidt mere end de to Bad Boys film og har ikke humor som primære energikilde. Til gengæld er special effects og hæsblæsende action i højsædet og filmen er dermed et glimrende bud på en gedigen action film på HBO, som da bestemt også er seværdig. Den har fået 7,4 på IMDB og Mission: Impossible 3 findes i øvrigt også på HBO Nordic.

Læs også: 19 fede sommerskjorter til den velklædte herre

Mission: Impossible – Ghost Protocol trailer

Transformers 1, 2 & 3

Transformers, Transformers: Revenge Of The Fallen & Transformers: Dark Of The Moon har vi vel alle hørt om. Det er endnu en Hollywood masseproduktion som har indtjent ufattelige summer til filmselskabet bag. Filmene er glimrende eksempler på fin underholdning, hvor de primære drivkrafter i filmene bestemt ikke er fremragende skuespil eller manuskriptforfatterskab, men derimod hæsblæsende action og vilde special effects.
For det mandlige publikum er Megan Fox nok også et lille trækplaster 🙂

De tre Transformers film har fået henholdsvis 7,1, 6,0 og 6,3 på IMDB.

Læs også: Shorts til mænd – 18 lækre sommershorts i høj kvalitet

Transformers trailer

Transformers: Revenge Of The Fallen trailer

Transformers: Dark Of The Moon trailer

The Hulk

The Hulk er med på listen af nogenlunde samme grunde som Transformers, det er fin underholdning. Hvis du er vild med den seneste bølge af tegneserie baserede film, så er The Hulk sikkert også noget for dig. Jeg vil dog give et lille tip: hvis du vil se en bedre udgave af The Hulk, så tjek i stedet versionen fra 2008 – The Incredible Hulk. Denne findes dog ikke på HBO Nordic.

Versionen på HBO Nordic er fra 2003 og har fået 5,7 på IMDB.

Læs også: 14 fede sejlersko til mænd – og sådan bæres de med stil

Spider-man 1, 2 & 3

Spider-man 1, Spider-man 2 & Spider-man 3 er i modsætning til The Hulk som nævnt ovenfor, en noget mere vellykket filmatisering af en kendt figur fra DC Comics’ tegneserieunivers. Det er selvfølgelig ingen ringere end Spider-man vi følger og der leveres noget bedre manuskripter, dialoger samt skuespil i denne serie. Skuespillet står blandt andet Tobey Maguire, Kirstin Dunst og Willem Dafoe for. Ganske fin underholdning og de tre film har fået 7,37,3 & 6,2 på IMDB

Læs også: Fede overgangsjakker til mænd

Spider-man 1 trailer

Spider-man 2 trailer

Spider-man 3 trailer

Watchmen

Watchmen er i mine øjne en af de bedre filmatiseringer fra DC Comics’ tegneserie univers – også bedre og federe end førnævnte Spider-Man. Den er mørk og dyster i sit udtryk og skuespillet samt manuskriptet er faktisk virkeligt godt.

Historien i Watchmen finder sted i et alternativt 1985, hvor de maskerede selvtægtsmænd (vigilantes – lyder bare så meget federe på engelsk) ikke længere er i funktion grundet stop fra regeringens side. Men da en af de pensionerede selvtægtsmænd bliver dræbt, vendes der op og ned på dette. Det sætter gang i en undersøgelse af mordet med Rorschack som frontmand og langsomt, men sikkert finder de genforenede “superhelte” frem til et dybere og langt mere foruroligende plot. Er du skeptisk over for comic baserede film, så kan du snildt starte med Watchmen, som har fået 7,6 på IMDB.

Læs også: Guide til den perfekte skjorte til mænd

Watchmen trailer

Sin City

Sin City var en af de mest hypede film, da den udkom i 2005 og med god grund. Den er fucking fed og noget så usædvanligt som filmet i sort/hvid med et splash farver i ny og næ. Den er mørk og dyster og en af de første nyere filmatiserede tegneserier til at fremvise det udtryk på det store lærred – og gjorde det fremragende! Dette ikke mindst takket være instruktøren Robert Rodriguez (blandt andet Planet Terror som også findes på HBO) og fremragende skuespil af en stjerneparade af skuespillere som Josh Harnett, Jessica Alba, Benicio Del Toro, Michael Madsen, Elijah Wood, Bruce Willis og selvfølgelig en toppræstation af Mickey Rourke.

Filmen er ligesom flere af de foregående på listen baseret på tegneserier, men i modsætning til de fleste, kommer denne fra Dark Horse og ikke de sædvanlige DC Comics eller Marvel.

Den har fået 8,0 på IMDB og bør ses (eller genses), hvis du ikke allerede har gjort det.

Læs også: Chinos bukser til mænd – den ultimative guide

Sin City trailer

Jarhead

Vi forlader de tegneserie baserede film og bevæger os over i et par krigsbaserede actionfilm på HBO.

Vi starter ud med Jarhead, som udkom i samme år som Sin City. I filmen følger vi Anthony “Swoff” Swofford (Jake Gyllenhaal), som er en amerikansk sniper under golfkrigen. Vi har et gøre med en psykologisk vinkel på det amerikanske militær og krigsførelse og dermed ikke en sædvanlig “knaldebang” krigsfilm. Det gør den ganske fortrineligt og har da også fået 7,0 på IMDB.

Læs også: Fede solbriller til mænd – den ultimative guide

Jarhead trailer

The Kingdom

The Kingdom er en krigsbaseret film til, som har blandt andet Jamie Foxx, Chris Cooper og Jennifer Garner på rollelisten. Vi befinder os i efterspillet af et angreb på de amerikanske styrker i Riyadh, Saudi Arabien. Den diplomatiske vej er sløv som bare fanden, så i stedet skal der selvfølgelig en god om gang FBI power tilsat et skud tophemmelige anti-terror efterforskere til. Deres mission er, at finde og fange de ansvarlige, men de er ikke altid lige velkomne og vinkler sig ind i den kriminelle Saudi Arabiske underverden. En glimrende og underholdende film instrueret af Peter Berg og som har fået 7,1 på IMDB.

Læs også: Sko til jakkesæt: Fine sko til mænd og sådan bæres de med stil

The Kingdom trailer

De bedste drama film på HBO Nordic

Blood Diamond

Blood Diamond er en af de film, som efter min mening bare skal ses. Den er fremragende. Punktum. Eller, ok kan da godt smide en kort beskrivelse 🙂
Det er den altid fremragende Leonardo DiCaprio, som spiller overfor den tidligere model Djimon Hounsou – begge gør det uovertruffent! Leo spiller Danny Archer, en hvid afrikaner med en ikke helt pletfri fortid og Hounsou som Solomon Vaandy, en fattige afrikanske fisker. Begge afrikanske men med drastisk forskelle i deres baggrundshistorie.

Solomon bliver fjernet fra sin familie af en lokal milits og sat til at arbejde i en diamantmine. Her finder han en dag en kæmpe og sjælden lyserød diamant. Archer finder ud af dette mens han er i fængsel og her fra sætter jagten ind på den sjældne diamant og samtidig flugten væk igennem et afrikansk land (Sierra Leone) i dyb borgerkrig. Et fantastisk medrivende drama, som er blevet belønnet med 8,0 på IMDB.

Læs også: Fede ting til herreværelset – Lækre bolig ting til mænd

Blood Diamond trailer

Goodfellas

Goodfellas har lige siden jeg så den for første gang, været en af mine suveræne ynglingsfilm. Men jeg er også kæmpe fan af gangsterfilm, Robert De Niro og Martin Scorcese. En – for mig – fantastisk kombination! Men du behøver ikke nøjes med mit ord om kvaliteten af denne film, den har nemlig fået intet mindre end 8,7 på IMDB – hvilket er nok til en 17. plads over de bedste film nogensinde!

Det er et gangsterdrama, når det er aller bedst. Vi følger en ung Henry Hill (sublimt spillet af Ray Liotta) og hans “opvækst” blandt de lokale gangstere. Han går fra at parkere de lokale gangsteres biler til at blive en af de førende spillere i 60’erne og 70’ernes gangsterscene i New York og bliver bedste pals med James Conway (Robert De Niro) og Tommy DeVeto (Joe Pesci) – to hårdkogte gangstere.

Som sagt en fremragende film, der ganske enkelt bør ses! Som bonus info er den baseret på den sande historie om Henry Hill – filmens hovedperson.

Læs også: 10 elegante frakker til jakkesæt

Goodfellas trailer

Training Day

Denzel Washington vandt sin første Oscar for en hovedrolle i Training Day og filmens anden store stjerne Ethan Hawke blev nomineret i kategorien Best Actor in a Supporting Role for sit skuespil. Hvis vi så lige krydrer det hele med, at den har fået hele 7,7 på IMDB, så har vi et par tungtvægtende argumenter for, at du bestemt bør se Training Day. Du får en omgang fremragende og hårdslående underholdning og fremragende skuespil!

I filmen følger vi Jake (Ethan Hawke) i hans første dag som narkobetjent i L.A. og hans der tilhørende oplæring af Alonzo (Denzel Washington). Velkommen til den virkelige verden, kan man vidst godt sige, uden at afsløre for meget. Det er en hård og brutal verden, Jake har skrevet sig op til og det finder han ud af fra dag 1.

Læs også: Lækre striktrøker til mænd – Det stilfulde valg

Training Day trailer

A Few Good Men

A Few Good Men er en af de klassikere i moderne filmhistorie, som man bare skal have set. Det er skuespil i absolut bedste form, tilsat blændende manuskriptforfatterskab og der tilhørende legendariske dialoger og replikker.
Det er blandt andet her fra, at den ikoniske sætning “You can’t handle the truth” leveret til perfektion af legenden Jack Nicholson kommer fra. Med sig i filmen har han blandt andet Tom CruiseDemi Moore, Kiefer Sutherland og Kevin Bacon. Yep, det er en vild liste og jeg kunne sagtens namedroppe noget mere.
Jeg burde slet ikke forsøge at overtale dig til, at du bør se denne. Det skal du ganske enkelt. Kogt helt ind til benet handler filmen om et mord inden for det amerikanske militær og om hvor vidt de involverede handlede under ordre højere oppe fra eller ej.

Et fængende drama som da også er blevet belønnet med 7,7 på IMDB.

Læs også: 33 lækre halstørklæder til den stilfulde herre

A Few Good Men trailer

12 Years A Slave

12 Years A Slave er baseret på den fascinerende – og sande – historie om én mands kamp for overlevelse og frihed. Vi befinder os i USA før borgerkrigen og følger Solomon Northup (fremragende spillet af Chiwetel Ejiofor, som også blev nomineret for rollen), som bliver kidnappet og videresolgt som slave. Dette medfører naturligvis en masse ubehageligheder og ondskab, primært personificeret af hans slaveejer og i dette møde med ondskaben og uværdige forhold, kæmper Solomon for dels at holde sig i live og dels at bevare en smule værdighed.

Det er en fremragende og samtidig skræmmende fortælling, som da også vandt 3 Oscars i 2014 – blandt andet den vigtigste af dem alle Best Motion Picture of the Year. Den er da også spækket med stjerner som f.eks. Brad Pitt, Michael Fassbender og Benedict Cumberbatch og har fået 8,1 på IMDB.

Læs også: About Vintage ure: Dansk, stilrent og uimodståeligt

12 Years A Slave trailer

Magnolia

Magnolia er et medrivende drama, hvor forskellige personers liv og deres søgen efter kærlighed, tilgivelse og mening med livet bliver blandet sammen – alt sammen på samme dag. Det gælder om at holde tungen lige i munden, når du først har fået trykket play, men så er underholdningen til gengæld også sikret de næste 3(!) timers tid.
Super manuskriptforfatterskab (nomineret for en Oscar for Best Writing i 2010) krydret med fantastisk skuespil af blandt andet Tom Cruise (også Oscar nomineret det år for sin rolle), Julianne MoorePhilip Seymour Hoffman og John C. Reilly.

Har du 3 timer til rådighed, så bør du kaste dig over denne perle, som har fået 8,0 på IMDB.

Læs også: 23 lækre armbånd til mænd – og sådan bæres de med stil

Magnolia trailer

3:10 To Yuma

3:10 To Yuma er en lidt anderledes western, hvor vi følger ranch ejeren Daniel Evans (altid karismatiske Christian Bale), som er i kæmpegæld og på udkig efter en måde, at redde hans ranch på. Den kommer, da den koldblodige morder Ben Wade (Russell Crowe) skal eskorteres til Contention, for at skulle fragtes videre med 3:10 toget til Yuma.

Ben Wade har dog ikke tænkt sig, at overgive sig uden kamp og det samme gælder hans bande. Fremragende western med top underholdning og glimrende skuespil, der da også har fået hele 7,7 på IMDB.

Læs også: Lækre Eton skjorter til mænd

3:10 To Yuma trailer

The Italian Job

The Italian Job er en af de der utallige kup-baserede drama/action film, der efterhånden er produceret lidt for mange af. The Italian Job er dog en af de bedre og har – som disse film plejer at have – en imponerende parade af stjerner på rollelisten. Vi kan da lige “hurtigt” nævne Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland, Jason Statham, Seth Green, Yasiin Bey og Edward Norton.

Ganske fin underholdning som du snildt kan se og den har da også fået hæderlige 7,0 på IMDB.

Læs også: 37 fede skuldertasker til mænd i knivskarpt design

The Italian Job trailer

2012

2012 er bestemt intet vidunder af en film. Hverken skuespillet eller manuskriptet. Så hvorfor er den så på listen? Det er den ganske enkelt fordi, at jeg har en forkærlighed til katastrofefilm – eller dommedagsfilm, om du vil. Der er bare et eller andet over dem.
Du skal ikke se 2012, hvis du gerne vil udfordre hjernecellerne eller vil tages ind i et fængende univers. Ingen uforudsigelige twists eller dybsindige dialoger. Du skal se 2012, hvis du gerne vil slå hjernen fra og se en omgang underholdning, der ikke er mere end hvad det foregiver. Så bliver du heller ikke skuffet. Den har da heller ikke fået mere end 5,8 på IMDB. Se den hvis du mangler noget at se og vil underholdes.

Læs også: Fede overgangsjakker til mænd – bliv klar til foråret

2012 trailer

21 Grams

21 Grams var Alejandro González Iñárritu første engelsksprogede film og noget af en debut, må man sige! Hvis navnet ikke siger dig noget umiddelbart, så gør et par af hans seneste film det forhåbenligt. Han vandt blandt andet en Oscar for bedste film for den fuldstændigt forrygende Birdman og fulgte den op året efter med den lige så forrygende The Reverant, som sikrede ham en Oscar for Best Achievement in Directing og som samtidig sikrede Leonardo DiCaprio sin første Oscar.

I 21 gram mestrer han den pænt svære kunst, at fortælle en historie på det store lærred i det ikke-lineære format. Vi får fortalt historien om tre meget forskellige og fremmede personer, som grundet en tragisk ulykke får flettet deres liv ind i hinanden. På rollelisten har vi blandt andet Sean Penn, Charlotte Gainsbourg, Naomi Watts, Danny Huston og Benicio del Toro som alle fire gør det aldeles glimrende.

Filmen har da også fået hele 7,7 på IMDB og er så afgjort et must-see.

21 Grams trailer

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby var den helt store film, da den kom ud i 2004 og vandt da også hele 4 Oscars (bedste film, bedste mandlige og kvindelige hovedrolle samt bedste instruktør) i 2005 samt var nomineret i 3 andre kategorier. Imponerende!

I filmen stifter vi bekendtskab med Frankie Dunn (Clint Eastwood), som er en rutineret boksetræner, som har viet sit liv til livet i ringen, men har mere eller mindre intet at vise frem. Hans forhold til datteren er ikke eksisterende og den bokser, som han har oplært og gjort klar til den store scene forlader ham til fordel for en anden manager.

Men en dag dukker Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) op og vil trænes. Men hun er både gammel (31 år), mangler erfaring, har ingen teknik og så er der lige den der mindre detalje, at hun er en kvinde og Frankie går ikke synderligt meget op i kvindeboksning.

Dette er starten på et til tider anstrengt forhold mellem de to og danner grundlag for en fantastisk film, som da også har fået 8,1 på IMDB.

Million Dollar Baby trailer

Drive

Lige som Million Dollar Baby, var Drive et af de helt store samtale emner inden for filmverdenen, da den kom ud i 2011 med kvindebedåren Ryan Gosling som den helt store stjerne.
Det er en mørk og dyster film, hvor vi følger “Driver” (Ryan Gosling), som er en mystisk og enspænder Hollywood stuntman – og flugtbilist. Han rodder sig dog ud i problemer, da han vælger at hjælpe sin nabo (Carey Mulligan) og hendes søn.

En fremragende film som jeg vil tro, tiltaler både det kvindelige og mandlige publikum 7,8 på IMDB.

Drive trailer

Mystic River

Mystic River er ligesom Million Dollar Baby instrueret af legenden Clint Eastwood og er baseret på en roman af Dennis Lehane. Vi befinder os i et irsk område i Boston og møder de tre barndomsvenner Jimmy (Sean Penn), Sean (Kevin Bacon) og Dave (Tim Robbins). De tre venner genforenes efter et brutalt mord på Jimmy’s teenage datter. Sean er efterforskeren, som bliver sat på sagen sammen med sin makker Whitey Powers (Laurence Fishburne) og sammen med Jimmy begynder at mistænke deres gamle barndomsven, Dave for mordet.

En fantastisk crime/drama film som bør ses og har fået 8,0 på IMDB.

Mystic River trailer

Shutter Island

Hvis du ikke allerede har set Shutter Island, så er det bare om at komme igang. Men husk at holde tungen lige i munden og følg med! Der er nemlig nok at holde øje med!

Vi har at gøre med Martin Scorsese og Leonardo DiCaprio‘s fjerde samarbejde og deres fortolkning af Dennis Lehane’s (samme gut bag Mystic River) roman Shutter Island.

Vi starter ud i 1954, hvor 2. verdenskrigs veteranen Teddy Daniels (Leo) og hans makker Chuck (Mark Ruffalo), hopper ombord på færgen til Shutter Island. Shutter Island er en ø, hvor vi finder et hospital for psykisk syge kriminelle. De skal efterforske Rachel Solando’s – en kvinde som har myrdet sine tre børn – forsvinden. Under et interview med Dr. Cawley (Ben Kingsley) som kører stedet, mistænker Teddy, at ledelsen af Shutter Island ikke fortæller dem hele historien og at patienterne på hospitalet lider under en forfærdelig behandling.

Flere spoilers vil jeg ikke komme med 🙂 Shutter Island har fået 8,1 på IMDB og bør bestemt ses.

Shutter Island trailer

Catch Me If You Can

Catch Me If You Can var filmen der gjort mig til officiel fan af Leonardo DiCaprio (det var inden jeg havde set Gangs of New York).

Filmen er baseret på den utrolige – og sande – historie om Frank Abagnale Jr., som betragtes som en af de mest kendte svindlere i verdenshistorien. Det er historien om Frank, som inden hans 19 års fødselsdag, havde forfalsket checks for flere millions dollars, udgivet sig for og arbejdet som Pan Am pilot, læge og advokat – samtidig med, at han blev jaget vildt af FBI agenten Carl Hanratty (Tom Hanks).

En yderst seværdig film som er blevet belønnet med 8,1 på IMDB.

Catch Me If You Can trailer

Into The Wild

Into The Wild er både en befriende og sørgelig – sande – historie om Christopher McCandless. Filmen er på biografien Into the Wild af Jon Krakauer og det er Sean Penn, som har stået for screenplayet af romanen (og som også er instruktør på filmen).

I Into the Wild følger vi Christopher (glimrende spillet af Emile Hirsch) og hans jagt efter frihed fra omverdenen og penge, som han mener slavebinder mennesker. Han opgiver sit ellers lovende liv som universitetsstuderende med topkarakterer og drager mod Alaska, for at hike i vildmarken. På sin vej møder han flere interessante karakterer, som blandt andet farmeren Wayne Westerberg (Vince Vaughn), som er med til at forme hans liv og syn på verden.

En film der i mine øjne bør ses og som da også har fået flotte 8,1 på IMDB.

Into The Wild trailer

Being John Malkovich

Being John Malkovich er en noget anderledes film, med et plot som du ikke kommer til at opleve andre steder. Helt basalt set, som opdager Craig Schwartz (John Cusack) en måde, hvor på han kan træde inde i hovedet på den kendte skuespiller John Malkovich (som spiller sig selv i filmen).

Meget mere vil jeg ikke fortælle om filmen, men jeg kan sige så meget, at den helt bestemt er værd at se. Den har da også fået 7,8 på IMDB og blev nomineret til 3 Oscars i 2000.

Being John Malkovich trailer

A History Of Violence

I A History Of Violence har vi vores alle sammens “danske” Hollywood-stjerne Viggo Mortensen. Viggo spiller hovedrollen som Tom Stall, som egentlig lever et stille liv i en lille by i Indiana, hvor han driver en lokal diner sammen med hans kone, Edie (Maria Bello). Hans liv ændres dog markant, da en flok kriminelle på flugt fra politiets dukker op i dineren og overfalder en af kunderne. Tom handler resolut og skyder overfaldsmændende.

Tom stryger til tops som helt i lokalsamfundet, men han er ikke selv meget for hans pludselige berømthed og vil egentlig helst bare være sig selv. Dette besværliggøres yderligere, da Carl Fogarty (Ed Harris) pludseligt dukker op i dineren og tiltaler Tom som Joey – og river op i en mørk og dyster fortid.

A History Of Violence blev blandt andet nomineret til 2 Oscars og har fået 7,5 på IMDB.

A History Of Violence trailer

De bedste komedier på HBO Nordic

Hot Fuzz

Hot Fuzz er god gammeldags engelsk humor, når det er absolut bedst. Det er en smule sort, det er uprætentiøst og fyldt med fremragende humor. Glimrende skuespil af de to hovedroller Martin Freeman (blandt andet Sherlock og Hobitten) og Simon Pegg.

Den har da også fået noget så usædvanligt for en komedie som 7,9 på IMDB og er så afgjort et kig værd!

Hot Fuzz trailer

The Big Lebowski

The Big Lebowski er i mine øjne et mesterværk af en komedie, som ingen anden end Coen brødrene står bag (Ethan Coen & Joel Coen skulle du være i tvivl). Filmen centrerer sig omkring The Dude (genialt spillet af Jeff Bridges) eller His Dudeness, Duder eller El Duderino som han også gerne vil tiltales, som umiddelbart må karakteriseres som den mest dovne og laid-back fyr i hele Los Angeles. Desværre bliver han forvekslet af en anden af nogle hårdkogte kriminelle typer, som meget gerne vil have deres penge tilbage.

Filmen skal bare ses og har da også fået noget så sjældent som hele 8,2 på IMDB – uhørt højt for en komedie!

The Big Lebowski trailer

Be Cool

Be Cool er den slags komedie, som du smider på, når du har tømmermænd og bare vil underholdes på et nogenlunde niveau. Yes, jeg er klar over, at jeg ikke oversælger filmen, men den er nu altså ganske fin underholdning og i øvrigt spækket med stjerner; John Travolta, James Woods, Uma Thurman, Vince Vaughn, Harvey Keitel, Dwayne Johnson og Danny DeVito for blot at nævne et par stykker.

En fint underholdende komedie, som har fået 5,7 på IMDB.

Be Cool trailer

Semi-Pro

Semi-Pro er en af Will Ferrell‘s film og enten elsker man eller hader man Will Ferrell. Jeg elsker ham og Anchorman er til dato stadig en af mine absolutte favoritter, når genren står på komedier. Semi-Pro når dog ikke helt Anchorman i niveau, men du er stadig garanteret en solid dosis Ferrell humor og dertil hørende skæve replikker samt karakterer.
Hvis du er Will Ferrell fan som jeg selv, så er Semi-Pro absolut et fint kig, også selvom den kun har fået 5,8 på IMDB.

Semi-Pro trailer

The Other Guys

The Other Guys er endnu en Will Ferrell komedie på HBO Nordic, som i mine øjne er en klasse eller to over Semi-Pro.

Da de to stjerner i New York’s politi (Samuel L. Jackson & Dwayne Johnson) på komplet idiotisk og tragikomisk facon dør, efterlades et tomrum. Makkerparret Allen Gamble (Will Ferrell) og Terry Hoitz (Mark Wahlberg) har nu muligheden for at tage skridtet op. Der er dog lige det problem, at Allen helst bare vil sidde bag skrivebordet og pushe paperwork, hvor imod Terry hungrer efter action og anderkendelse.

I mine øjne en fantastisk underholdende komedie, som har flere episke scener under bæltet, som f.eks. Allens første desk pop:

Den har fået 6,7 på IMDB og er forrygende underholdningen.

The Other Guys trailer

As Good As It Gets

Jeg vil for evigt være min tidligere roommate taknemmelig for, at han viste mig As Good As It Gets, for det er ganske enkelt en fremragende komediefilm.

Filmen centrerer sig om Melvin Udall (spillet til perfektion af Jack Nicholson), som er en OCD lidende forfatter af romantisk bøger og som er vanvittigt ubehøvlet overfor hans omverden, hvilket inkluderer hans homoseksuelle nabo, Simon (Greg Kinnear) og hans partner (Cuba Gooding Jr.) samt en lokal servitrice spillet af Helen Hunt.

Filmen omhandler som sådan “bare” Melvin’s interageren med omverdenen og er gennemsyret af fantastisk humor og replikker, som f.eks. når Melvin bliver spurgt af en kvindelig fan; “how do you write women so well?”, hvor til Melvin uden at tøve og meget direkte svarer “I think of a man and I take away reason and accountability”. Punktum. Muligt at det ikke er så sjovt på skrift og uden kontekst, men jeg kan kun sige, at den bør ses. Den har da også fået 7,7 på IMDB – imponerende for en komediefilm!

As Good As It Gets trailer

Pharmacy Road

Pharmacy Road er en af de seneste komedier, jeg har set på HBO Nordic. Eller det vil sige, det er egentlig mere en mockumentary, der gør tykt grin med Tour de France og det offentligt kendte faktum, at alle har taget doping – eller sådan var det i hvert fald tidligere. De påstår jo alle sammen nu, at de ikke er på noget… *host*.

Pharmacy Road er pisse sjov, synes jeg, og er fyldt med masse sort og til tider plat (men på en sjov måde) humor. I filmen finder du blandt andet Andy Samberg og Orlando Bloom som Tour de France ryttere og har fået 7,1 på IMDB.

De bedste kærlighedsfilm på HBO Nordic

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau har et noget anderledes plot end de fleste andre kærlighedsfilm, du ellers sådan lige støder ind i. I filmen møder vi David Norris (Matt Damon), en politiker på vej mod stjernerne, der ved en tilfældighed møder Elise Sellas (Emily Blunt), som inspirerer ham til en fremragende tale, der sikrer ham frontrunner titlen til det næste valg i kongressen. Et par år går og de mødes igen, hvor gnisten tændes.
Bag tæppet er der dog kræfter – The Adjustment Bureau – der ikke ønsker dem sammen. Mere vil jeg ikke afsløre, men det er en ganske underholdende romantisk film på HBO Nordic, som for genren også har fået solide 7,1 på IMDB.

The Adjustment Bureau

Hitch

Hitch har altid underholdende Will Smith i hovedrollen, som spiller “The Date Doctor” i New York. På trods af sin fine titel, er han dog ikke selv i et forhold og har ikke været i et stykke tid. Det ændrer sig, da han møder journalisten og arbejdsnarkomanen Sara (Eva Mendes), men som alle forhold i en god kærlighedsfilm, så kører alt ikke på skinner og Alex må kæmpe for at bevise sit værd og sin person. En ganske fin kærlighedsfilm som har fået 6,6 på IMDB.

Hitch trailer

The Notebook

I The Notebook introduceres vi til en historie, fortalt af en ældre herre til en kvinde på et plejehjem. Historien han læser op af, omhandler de to unge og forelskede hovedroller Allie Hamilton (Rachel McAdams) og Noah Calhoun (Ryan Gosling). Desværre bliver de skilt ad, da Allie’s forældre misbilliger Noah’s fattige familie. Allie bliver senere forlovet, men da Allie og Noah senere mødes igen, står hun overfor et valg mellem hendes forlovede og hendes gamle flamme.

En gennemført kærlighedsfilm med glimrende skuespil og super instrueret (af Nick Cassavetes) som da også har fået ganske flotte 7,9 på IMDB.

The Notebook trailer

The Five-Year Engagement

The Five-Year Engagement er sådan en typisk kærligheds- og komediefilm i nyere tid. Det er der dog ikke noget skidt i, den gør det nemlig ganske fortrinligt. Den altid fremragende Jason Segel samt Emily Blunt‘s solide præstationer sikrer, at man som seer hele tiden er underholdt.
Den er bestemt værd at se, når menuen skal stå på kærligheds/komedie film og den har fået 6,2 på IMDB.

The Five-Year Engagement trailer

Up In The Air

I Up In The Air har vi gode gamle George Clooney i hovedrollen som Ryan Bingham. Ryan’s job er slet og ret at flyve rundt i USA og fyre folk. Det er han god til og han elsker det. Hans rutine bliver dog forstyrret af en ny og ambitiøs ansat i firmaet, Natalie Keener (Anna Kendrick).
En glimrende kærligheds/drama film, som blev nomineret til intet mindre end 6 Oscars (blandt andet bedst film) og har fået 7,4 på IMDB.

Up In The Air trailer

Written by Christian Bo Nissen