Den trofaste læser vil vide, at jeg elsker skjorter, hvilket også tydeligt skinner igennem, når jeg laver Ugens Outfit. Til hverdag går jeg kun i skjorter på arbejdet og det er dermed en ganske enkelt uundværlig del af min garderobe og min arbejdsuniform.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående, så vil du også vide, at det ikke altid er lige nemt, at finde det helt rigtige skjortemærke. Vi kender alle sammen de større spillere på markedet og lige som man tror, at man har fundet det helt rette mærke, både hvad angår pasform og kvalitet, jamen så oplever man pludselig et dyk i kvaliteten på det næste køb fra samme mærke. Findes der noget værre?

Nej vel? Er der en løsning?

Det kan du tro og så er den endda dansk! I dag skal vi nemlig kigge på Barons of Copenhagen, som er et nyt dansk brand, der leverer business-skjorter i fantastisk kvalitet og knivskarpt, stilrent design.

Jeg har haft fornøjelsen af at gennemteste deres skjorter og har samtidig taget en snak med grundlæggerne bag Barons of Copenhagen, for at høre om deres tanker bag brandet og deres produkter.

Læs også: Jakkesæt til mænd: Den ultimative guide

 

Jagten på den perfekt business-skjorte

barons of copenhagen den perfekte business-skjorte

 

For rundt regnet et års tid siden blev Barons of Copenhagen født, skabt og formet af Kristian Rønsholdt og Joachim Baron Latocha. To herrer som efter mange år i Deloitte og hvad der dertil hører af skjorteforbrug frustrerede kunne konstatere, at den perfekte business-skjorte ganske enkelt ikke fandtes. Jovist, kvaliteten var til tider ganske fornuftig for de store skjortemærker, men den var ofte svingende og et tilbagevendende problem var, at når man hen på eftermiddagen skulle til et vigtigt møde, så var skjorten alt for ofte krøllet, så det ellers så nøjsommeligt professionelle look man mødte ind på arbejde med, var fordampet i løbet af en arbejdsdag. Samtidig kostede en uges uges skjorteforbrug snildt 6-7000 kroner og dermed et betragteligt indgreb i de fleste mennesker økonomi.

Det kunne ganske enkelt ikke være rigtigt! Derfor satte de to herrer sig for, at finde en løsning. Løsning blev til Barons of Copenhagen, som jeg har fornøjelsen af, at kunne præsentere i den kommende weekend til Mand&Co.

Men tilbage til Kristian, Joachim og projekt “Den perfekte business-skjorte”. For som de fleste af os efterhånden har fundet ud af, så er der intet, der kommer let her i livet. Det måtte de to herrer også konstatere. Groft sagt brugte de to år (!!) på at finde det perfekte materiale til deres skjorter. For dem som ikke er bekendt med denne branche, så er 2 år uhyrligt lang tid.

Læs også: Blazer til mænd – 19 fede blazere og en knivskarp guide

Det siger lidt om den dedikation og den omtanke, der er blevet lagt i det her projekt. Der har nemlig ikke været plads til kompromiser. Deres krav til skjorterne har fra første fløjt været, at materialet skulle være blødt og lækkert, let at ånde i og samtidig let at stryge. Det lyder ret meget som drømmen, for os der går i skjorter til hverdag. Jovist, du kan til tider godt finde strygefri skjorter, men enten er kvaliteten så afgjort ikke prangende, ellers er prisen i den meget pebrede ende og værst af det hele er, at kvaliteten ikke er konsekvent.

Netop konsekvens i kvaliteten er en af ledestjernene for Barons of Copenhagen. Da kernekunderne typisk er faste skjortebrugere, så skal kunden kunne stole 100% på, at kvaliteten er ens på alle skjorter, så du altid kan hive din Barons skjorte frem og tage den på med glæde og vished om, at skjorten holder sig flot, pæn og lækker igennem en hel dag.

 

barons of copenhagen kvalitet

Barons of Copenhagen er konstant på jagt efter selv de mindste forbedringer. Målet er ganske simpelt: at skabe den perfekte business-skjorte.

 

Lyder ovenstående ikke bare hamrende lækkert? Jeg har som sagt haft fornøjelsen af at teste skjorterne igennem henover en god bunke arbejdsdage og jeg kan uden slinger i valsen stå inde for kvaliteten! De er p*sse lækre, bløde, næste for nemme at stryge og for at det ikke skal være løgn, har jeg allerede overbevist en ven om, at han skulle investere i en Barons skjorte også. Han endte faktisk med at blive så begejstret for skjorten, at han bestilte flere efterfølgende.

Læs også: Sko til jakkesæt: Fine sko til mænd og sådan bæres de med stil

Og prisen? Jo nu tænker du sikkert i samme bane som jeg gjorde, da jeg første gang hørte om Barons. Altså i et prisleje der minder lidt om de klassiske svenske skjortemærker eller måske endda dyrere. Men faktisk koster en skjorte kun 699.-! Jeg prøvede ihærdigt at finde ud af, hvordan i alverden de kunne gøre det så billigt og faktisk ledte jeg direkte efter ord som Kina, Bangladesh eller Indien uden held. Faktisk bliver alt produceret i Europa, for som de selv siger, så er kommunikation utroligt vigtigt for dem i forhold til sikring af kvalitet og videreudvikling og så er det vigtigt for Barons, at deres skjorter bliver produceret under ordentlige medarbejderforhold, hvilket de ikke følte sig overbevist om, at de kunne sikre i Asien. Barons producerer altså alt indenfor EU for at sikre ordentlig arbejdsforhold. Stoffet er derudover Oeko-Tex- og STEP-certificeret for at sikre, at skjorterne ikke indeholder skadelig kemi og arbejdsforholdene er i orden.

 

Konstant videreudvikling og kalibrering

den perfekte business-skjorte

 

Nu lyder det måske som om, at jeg er købt og betalt af Barons for at sige alle de her flotte ting om dem, men jeg har ikke fået en krone for dette indlæg. Jeg mener helt oprigtigt, at Barons leverer et enestående lækkert produkt. Men selvom de to herrer allerede har bevist, at de kan leverer fantastiske produkter til en uhørt skarp pris, så er de slet ikke færdige eller hviler på laurbærrerne.

De er nemlig konstant igang med at videreudvikle og kalibrere deres produkter. Da jeg spørger ind til dette, vælter det ud med nye processer og nye måder at nørde selv de mindste detaljer ved en skjorte. Vi taler om selve sytråden, hvordan der bliver syet, videreudvikling af deres stof og meget, meget mere jeg slet ikke har plads til her i artiklen. For selvom de siger, at kunden aldrig må opleve en ændring i kvaliteten, så menes der for det værre. Der er nemlig altid fokus på at forbedre produktet, selv i de små detaljer som hverken du eller jeg vil ligge mærke til med det blotte øje, men i det lange løb vil skjorten måske holde længere.

Læs også: 10 elegante frakker til jakkesættet

Det er ganske enkelt en beundringsværdig kærlighed til og higen efter den perfekte business-skjorte, du møder, når du stifter bekendtskab med Barons of Copenhagen. Jeg håber som sagt, at du vil komme og hilse på til Mand&Co, hvor du med egne øjne kan få Barons’ produkter at se.

 

Written by Christian Bo Nissen