Bambustøj bliver mere og mere populært og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Bambustøj er mere bæredygtigt end f.eks. bomuld (det kommer vi ind på senere i artiklen), det er allergivenligt hvis produceret rigtigt og så er det antibakterielt eller, sagt på godt dansk, det lugter mindre.

Med ovenstående in mente så lad os kigge lidt på bambustøj, bambusstrømper og bambussokker.

Hvorfor er bambustøj the shit?

Ja, det er jo sådan set et rigtig godt spørgsmål. Det er jo ikke fordi, at bambustøj fylder alverden i mediebilledet. Faktisk var det lidt af et tilfælde, jeg selv faldt over dette alternativ til traditionelt produceret tøj.

Det interessante ved bambustøj, bambusstrømper og bambusunderbukser er, at produktionen af dette er mere bæredygtigt end f.eks. bomuld.

Bambus vokser nemlig super hurtigt og så kræver den langt fra lige så meget vand som bomuld gør. Derudover har den stoffer der lægger en dæmper på bakterievæksten og der skal derfor ikke bruges kunstgødning samt sprøjtemidler. Alt sammen er med til at gøre bambus som stof yderst attraktiv især hvis man går bare marginalt op i miljøet og klimaet – hvilket det forestående folketingsvalg (heldigvis) tyder på mange gør.

Udover den bæredygtige vinkel, hvilket i sig selv er rigeligt argument for at vælge bambus, så har bambus faktisk også et par andre lækre egenskaber.

For det første er bambus allergivenligt i sin rå form og såfremt der er styr på behandlingen af bambus, så får du også et allergivenligt stof i sidste ende – mere allergivenligt end f.eks. bomuld.

For det andet har bambus antibakterielle egenskaber, hvilket på godt dansk betyder, at dine fødder f.eks. ikke lugter slemt efter en lang flyvetur, en dags arbejde eller en tur i fitness. Jeg kan skrive under på dette og jeg kommer aldrig til at gå tilbage til almindelige bomuldsstrømper.

For det tredje er bambus åndbart hvilket er fantastisk især når varmen presser sig på.

Og for det fjerde er bambus dejligt elastisk. Du kan med andre ord snildt have en slimfit t-shirt på, uden at du føler dig fanget i en stram satan af en t-shirt. Fantastisk!

Overbevist? Det er jeg og hvis du også finder ovenstående argumenter lokkende, så lad os kigge lidt på mulighederne:

 

Lækkert bambustøj til mænd

Det begynder så småt at pible frem med bambus tøj, som bestemt er værd at kigge lidt nærmere på. Indtil videre drejer det sig primært om t-shirts, sweatshirts og sweatpants. Tjek f.eks. nedenstående stilrene t-shirts og ditto sweatshirt:

Mærke: JBS of Denmark Pris: 650.-
Link: Find modellen her

Mærke: JBS of Denmark Pris: 500.-
Link: Find modellen her

Bambus underbukser til mænd

Når det kommer til de ædlere dele og generelt tøj, som du smider på og har direkte kontakt med huden, så vil det (i mine øjne) være ganske fornuftigt, at vælge beklædninger, som er så blødt og behageligt, at have på som muligt.

Dette får du med bambus underbukser og samtidig har bambussen den lækre egenskab, at den er dejlig elastisk og du får dermed ikke følelsen af, at dine ædelstene er klemt inde.

Det kunne for eksempel være disse navy bambus underbukser fra Resteröds:

Mærke: Resteröds Pris: 349.-
Link: Find modellen her

Bambus strømper til mænd

Mit første møde med bambus ekviperinger var bambus strømper for efterhånden et par år siden og jeg kan hurtigt afsløre, at jeg ikke har købt bomuldsstrømper siden. Bambus strømper er på alle punkter bomuldsstrømper overlegne! De to vigtigste argumenter for at udskifte strømpearsenalet er 1) at de er langt mere bløde og generelt behagelige at have på og 2) de lugter ikke selv efter en tur i fitness eller lang arbejdsdag.

Det var ganske enkelt en game changer for mig, at skifte over til bambus strømper og de får altså min varmeste anbefaling.

Skulle det lokke, så kunne du f.eks. kigge på disse – køber du 5 par sparer du lidt over 20%:

Mærke: Egtved Pris: 59.- 5 par for 230.-
Link: Find modellen her

Det var alt for denne gang. Jeg håber inderligt, at du giver bambus tøj et skud, for jeg er sikker på, at du vil elske det.

 

Written by Christian Bo Nissen