I min konstante søgen efter nye, spændende herremode mærker og modehuse, er jeg faldet over det nye herretøjsmærke MOZZO. Folkene bag MOZZO har flere årtiers erfaring indenfor produktion af kvalitetsskjorter og boxershorts, og på basis af den erfaring, har de nu stiftet deres eget mærke: MOZZO. Jeg vil dog ikke komme yderligere ind på tøjmærket i denne artikel. Jeg har nemlig, efter at have testet deres lækre skjorter og boxershorts (se mere nedenfor), taget fat i folkene bag MOZZO for at kunne bringe en dybdegående artiklen omkring mærket, det fortjener de – så lækkert er det!

Læs også: El Ganso – Elegant spansk herremode

Læs også: Massimo Dutti – lækkert tøj til fornuftige priser

Men tilbage på sporet, for på deres hjemmeside lover de nemlig skjorter, boxershorts og læderjakker til mænd i høj kvalitet. Som om dette ikke skulle være lokkende nok, så er deres priser faktisk rigtigt interessante i forhold den høje kvalitet:

  • Slimfit button-down skjorter i 100% kvalitetsbomuld til 390.-
  • Læderjakker i 5 forskellige designs og i 100% læder til 2999.-
  • Kvalitets boxershorts i 95% bomuld og 5% lycra til 119.-

Ovenstående lyder jo fantastisk, så jeg besluttede mig som nævnt tidligere for at undersøge, om den høje kvalitet nu virkelig også kan leveres til de priser. Spoiler alert: Så afgjort!

En bestilling og et styks hurtig levering senere var dette klar til afprøvning:

Elegant hvid button-down skjorte fra MOZZO

Lækker hvid button-down skjorte fra Mozzo.dk

 

Første indtryk er ganske glimrende: Skjorten fremstår elegant og nydelig samt kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Alle deres skjorter er som sagt i 100% bomuld, men som vi vidst alle ved, er der stor forskel på den anvendte bomuld. Bomuldsmaterialet anvendt her føles lækkert og blødt og samtidig er stoffet ikke vævet alt for tyndt, hvilket gør, at åndbarheden er i den gode ende. Så snart skjorten tages på, mærkes den gode kvalitet ligeledes, og slimfit cuttet samt skjortens kvalitet gør, at den sidder upåklageligt.

Samtidig er der kælet for de små detaljer, hvilket jeg som bekendt er stor fan af. Udover det afdæmpede og pæne logo, har kraven bag på en lækker – men ikke ubetydelig – lille detalje i form af en rå, sort knap, der gør, at skjorten skiller sig ud fra resten af flokken af hvide button-down skjorter, smukt. Mit kamera ville desværre ikke, som jeg ville, så knappen fremstår som ren sort på billedet. I virkeligheden er den mørkebrun med lyse “slidte” detaljer, der får den til at fremstå rå og elegant. Men billedet skal i ikke snydes for:

 

Der er kræset for detaljen hos MOZZO

Hvid button-down skjorte med detaljer

 

En button-down skjorte bliver typisk anset som en mere uformel skjorte, hvilket, sammen med den gode åndbarhed, gør skjorten ideel her de lunere perioder, og vil fungere helt sublimt som en sommerskjorte. Et lækkert sommer outfit med den elegante, men samtidig lettere uformelle, hvide button-down skjorte smidt på, kunne for eksempel se sådan her ud:

 

Sommer outfit med den elegante MOZZO hvide button-down skjorte

Sommer outfit med button-down skjorte fra Mozzo

 

Det er nemt at se elegant ud, når det man har på, er udført i nydeligt design og af høj kvalitet 🙂 En hvid button-down skjorte er som sagt ganske alsidig, og kan derfor sagtens anvendes i et mere formelt look. Den udstråler elegance, men på en lidt afdæmpet måde. Det gør, at du med fordel kan anvende den, hvis du ønsker et lettere stilet og elegant look, men samtidig ikke have en alt for formel og business-agtig udstråling:

 

Casual elegance med blazer og en nydelig hvid button-down skjorte

Elegant casual look med lyseblå blazer

 

Alt i alt hersker der ikke nogen tvivl herfra om, at du får en virkelig lækker button-down skjorte i høj kvalitet til en brøkdel af markedsprisen. En lignende skjorte fra f.eks. Ralph Lauren løber op i minimum 800.-, så der er altså tale om en halvering af prisen, mens kvaliteten stadig er helt i top. Hvis man tilføjer, at skjorten bliver leveret ganske gratis til din adresse (levering er gratis ved ordrer over 300.-), så kan det ikke andet end blive en stor anbefaling herfra.

 

Lad os så kigge lidt på de tre boxershorts fra MOZZO:

3 styks kvalitets boxershorts fra MOZZO

Lækre kvalitets boxershorts fra Mozzo

 

Udover den lækre skjorte lød bestillingen ligeledes på disse tre boxershorts. De er som nævnt udført i 95% bomuld og 5% lycra. Det kan måske lyde som en degradering af kvaliteten, når materialet ikke er af 100%. Tværtimod. Tilføjelse af lycra til et stykke tøj medfører nemlig en øget elasticitet, hvilket må siges, at være ganske essentielt, når vi har med boxershorts at gøre.

Foldet ud ser modellen således ud foran og bagpå:

 

Lækre mørkeblå MOZZO boxershorts

Mozzo mørkeblå boxershorts foran

Mozzo mørkeblå boxershorts bagpå

 

Igen er der kælet for detaljerne ved logoet i front, der er udført i en skarp lysegrøn nuance, der nydeligt bryder den ensfarvede model. Dertil kommer “MOZZO” trykket rundt i kanten og sidst men ikke mindst logoet bagpå. Lækkerier!

Nogle vil måske mene, at ens boxershorts ikke behøver at være toplækre udført rent designmæssigt, men det kan aldrig skade, at være stilsikkert klædt på helt ind til benet 🙂

Dertil kommer kvaliteten som igen er uovertruffen! Materialet føles lækkert og blødt og elasticiteten er helt i top. Det bliver igen en stor anbefaling herfra.

 

Husk at hold øje med siden de kommende dage, hvor jeg smider en grundig artikel op omkring MOZZO. Desuden arbejder jeg på at skaffe en af de lækre button-down skjorter til en konkurrence – naturligvis kun for MetroMand læsere. I den forbindelse vil jeg give jer et lille råd: like og holde øje med MetroMand på Facebook, det kan betale sig 🙂

 

 

Written by Christian Bo Nissen