about vintage rose gold 1815 chronograph

Der sker rigtigt mange fede ting på den danske scene inden for kvalitetstøj- og accessories. Jeg har for eksempel tidligere beskrevet Barons of Copenhagen og deres noble mål, at skabe den perfekte business-skjorte og nu skal vi kigge på et andet fantastisk spændende dansk brand, About Vintage.

Jeg har nemlig været en tur i storbyen, nærmere betegnet deres Flagship Store lokaliseret på adressen Gothersgade 97 i København, for at snakke med en af grundlæggerne af About Vintage, Thomas Andersen.

Det er der kommet denne artikel ud af, hvor du kan blive klogere på tankerne bag det nye brand og samtidig blive præsenteret for nogle voldsomt fristende herreure.

Disclaimer: artiklen er spækket med passion for godt håndværk og lækkert design. Så er du advaret!

En brændende passion for ure i høj kvalitet og tidløst design

grundlæggerne af about vintage

Da jeg træder ind i showroomet bliver jeg mødt af en elegant opbygget væg, hvor deres ure hænger og frister. Jeg bliver budt velkommen af Thomas og der går ikke længe, inden vi er dybt inde i en samtale omkring brandet, tankerne bag, hele processen og deres produkter. Passionen for at levere et enestående produkt, hvor det minimalistiske og tidløse design bliver krydret med godt håndværk skinner igennem lige fra starten. Alt sammen til en pris hvor alle kan følge med. Det er affordable luxury til håndleddet.

Men apropos starten, har det ikke været en dans på roser, at starte et nyt brand op i følge Thomas:

Hverken Sebastian (Sebastian Skov som er den anden af de to grundlæggere og herren til højre på billedet red.) eller jeg kan finde ud af, at skulle gå på kompromis. Derfor har processen fra idé til slutprodukt været utrolig lang og til tider smertefuldt. Der er konstant blevet finpudset og justeret på selv de mindste detaljer. 

Det er nemlig det nemmeste i verden, at købe et standardprodukt fra en fabrikant med et par enkelte streger på, kalde det minimalistisk design, få smækket sit eget logo på og vupti, så har man sit eget urmærke. Det er Daniel Wellington effekten, som de fleste af os kan nikke genkendende til. Der er desværre en overflod af nye urmærker derude, som egentlig bare ligner alle de andre og overhovedet ikke er af specielt god kvalitet. Nævn blot Daniel Wellington (eller lignende) for en ægte ur connoisseur og du vil se rynken på næsen med det samme. Men sådan spiller klaveret ikke for About Vintage. De to herrer har gået til opgaven med et klokkeklart mål om, at de ville levere ure, som emmer af kvalitet og lækkert, stilrent design. Og der er ikke på nogle parametre gået på kompromis, hverken når vi taler om kvalitet eller detaljer ved designet.

Og resultatet af alle disse anstrengelser? Dem skal I selvfølgelig ikke snydes for, de kommer nemlig lige her. Vi starter ud med Chronograph serien, som jeg også selv er den stolte ejer af. Mit valg faldt på et 1815 Chronograph i Rose Gold med en mørkebrun croco rem, en kombo som jeg er smask forelsket i. Jeg valgte som en ekstra, tidlig julegave til mig selv også at supplere med en sort croco rem, da jeg dermed snildt kan bære uret med enten mørkebrune eller sorte sko (og bælte) på. Alsidigheden er i top og jeg elsker det.

Anyways, vær’ så artig:

About Vintage Chronograph serie

Mærke: About Vintage Pris: 2499.-

Find Chronograph urene lige her

Nu studser du nok lidt over prisen efter at have læst ovenstående, men den er nu altså god nok. For ca. 2.500.- får du altså dansk designet håndværk, hvor jeg kan stå inde for, at kvaliteten, designet og detaljerne langt overstiger prisen. Det er ikke for sjov, at About Vintage på rekordtid har solgt ure over hele verden. De bliver blandt andet solgt i butikker i London, New York, Paris og Tokyo.

Alle urene er med safirglas, ægte læderrem, et Miyota 6S11 Chronograph som indmad (Quartz teknologi) og er nummerede.

Det er svært ikke at blive begejstret, ikke? Lad os nyde lidt flere af deres værker:

1820 Automatic

Mærke: About Vintage Pris: 3849.-

Find 1820 Automatic urene lige her

Vi rykker en tand op ad prisstigen og rammer her deres automatiske serie, som alle er udstyret med et klassisk kvalitetsværk fra Seiko, nærmere betegnet NH35A Automatic. Som du måske har bemærket, har alle urerne et årstal i navnet og det er selvfølgelig – lige som med alle andre små detaljer fra About Vintage – ikke et tilfælde. Her bliver vi præsenteret for 1820, som er det år, hvor Thomas Prest som den første person patenterede, det man på godt engelsk vil kaldet self-winding watch. Altså et automatisk urværk som selv oplader energi, når du bevæger dig. Lækkert ikke?

Vi hopper videre og kigger på den sidste kollektion i denne omgang, nemlig deres 1971 Swiss Made Automatic:

1971 Automatic Swiss Made

Mærke: About Vintage Pris fra: 6999.-

Find 1971 Automatic Swiss Made urene lige her

Her rammer vi sidste trin på prisstigen med deres 1971 Automatic Swiss Made Limited Edition ure. Som du nok kan udlede af navnet, er værket (ETA 2824-2 Automatic), som pumper liv i uret inde fra, af Schweizisk oprindelse. Uret følger de strikse standarder, som skal overholdes, hvis man vil lade sit ur pryde med mærkatet Swiss Made. Skulle der i mod forventning være nogle læsere derude, som ikke er klar over det, så er Schweiz og Schweiziske urværker anderkendt verden over for deres upåklagelige kvalitet.

Du får med andre ord noget af det bedste fra urmagernes højborg krydret med det tidløse, danske design. En skøn forening af kvalitet og design!

Husk at du kan møde mig på Mand&Co i morgen og overmorgen, hvor jeg vil have et flot udvalg af ovenstående ure fra About Vintage med og hvis du ikke kan nå dette, så synes jeg så afgjort, at du bør svinge forbi deres Flagship Store på Gothersgade 97 i København.

Written by Christian Bo Nissen