6 hurtige maader at opgradere din stil paa

 

Jeg tror, at vi alle har prøvet det: at være usikker på, om man nu er klædt pænt nok på til en given lejlighed. Ikke den fedeste følelse i verden. Endnu værre bliver det, hvis man gentagende gange er troppet op til en fest eller lignende og følt, at man er den værst klædte person i selskabet.

Er der en vej uden om denne kattepine? Oh yes! Kræver det en phd i klæder og 20 års erfaring inden for herretøjsbranchen? Nej da!

Det er faktisk ganske nemt, at pifte ens outfit op. Jeg giver dig her 6 hurtige og super nemme måder, at pifte dit outfit op på. Så er du klar til næste bytur, fest og lignenden.

1: Blazeren er din bedste ven

lækker navyblå blazer

Mærke: Boss Pris: 3999.-

Find den elegante blazer her

 

En blazer der sidder knivskarpt er ganske enkelt en hamrende nem måde, at pifte dit look op på – det er så nemt, at det næsten er snyd. Der findes masser af lækre blazere på markedet, så det er utrolig nemt, at komme igang. Jeg ville starte med at købe en navy blazer med lidt tekstur (som ovenstående), da den ganske enkelt går til ALT og bliver ikke for “smart”.

Derfra er det bare om at udvide i en fart. Jeg vil her kraftigt anbefale min guide til blazer, hvor jeg dels guider dig igennem blazeren og hvordan den bæres og dels giver intet mindre end 19 bude på virkeligt lækre blazere.

2: Slim fit er vejen frem – jo, det er!

lysebrune chinos

Mærke: Knowledge Cotton Apparel Pris: 799.-

Find et par klassiske, lækre chinos her

 

En af de absolut største synder mænd begår, er, at de ikke rammer det rigtige fit til deres bukser, skjorter, blazere og ja, faktisk det hele.

Har du før prøvet, at have en ny og pæn hvid Hugo Boss skjorte på sammen med dine nyerhvervede chinos til en fest, hvor en gut har mere eller mindre det samme på – han ser bare bedre ud i det end dig?

Det er (nok ikke) ikke fordi, at han er model i fritiden og træner 7 dage om ugen. Det vil for det meste være fordi, at han har ramt det perfekte fit ved både chinos og skjorte. Så simpelt er det. Og nåhr ja, så er det med 110% garanti slimfit jeans, skjorte, blazer etc., han render rundt i. Nailer du din rigtige slim-fit størrelse, så har du allerede nappet et kæmpe sejer her.

Såfremt du synes, at du har lidt for meget at tage fat på rundt om livet ift. at skulle klemme dig ned i en slim fit, så vent lige en ekstra gang. Det kan være, at du har prøvet din normale størrelse i slim fit og tænkt, det der går ALDRIG. Og det er helt rigtigt. MEN, såfremt du har lidt ekstra på sidebenene, så er det ikke ens betydende med, at du ikke kan bruge slim fit – i de fleste tilfælde skal du bare en størrelse eller to op. Så slipper du for alt det overflødige stof der ellers ville være, hvis du bruge normal fit – og det ser ud af h*lveds til. Gør dig selv en tjeneste og prøv det.

Hvis ovenstående trick ikke virker, så vil jeg kraftigt anbefale dig, at kigge nærmere på en skrædder, som kan sy et par knivskarpe skjorter til dig.

3: Drop jeans når du skal i byen

(og måske for altid)

jeans er dårlig stil

 

Den her får jeg sikkert høvl for, men here goes: jeg er IKKE fan af jeans! Eller, det vil sige, jeg kan sådan set godt lide jeans, der er bare det problem, at laaaangt de fleste mænd ikke kan finde ud af at vælge et par pæne jeans. Og det er ikke jeres skyld, d’Herrer. Jeans er bare sindssygt svære at få til at se skarpe ud. Enten er de for store, ellers passer formen ikke og i andre tilfælde er designet helt ad h*lveds til.

Dette er selvfølgelig bare min egen, personlige holdning, men jeg ville undgå jeans til byturene og andre festlige lejligheder, hvor du gerne vil se skarp ud – og potentielt droppe dem helt.

 

4: Find din personlige stil – og accessory

about-vintage-rose-gold-1815-chronograph

 

Accessories er en fremragende måde, at pifte dit outfit op på og så er det med til, at tegne din helt egen, personlige stil. At finde de rigtige accessories kan være lidt af en jungle, men jeg kan for eksempel anbefale et lækkert dansk designet ur som About Vintage eller – lidt mere vovet – et fedt armbånd til mænd.

I den finere afdeling kan du med fordel kigge efter et par manchetknapper, der om noget giver dit outfit en elegant og stilfuld detalje (såfremt lejligheden kalder på manchetknapper).

 

5: Prøv noget nyt – det’ fedt!

armbaand maend

 

Når vi kommer ud af vores comfort zone, er det, at vi virkelig rykker os som mennesker. Så hvorfor skulle dette ikke også gælde din personlige stil?

Det sundt (og fedt) at prøve nye ting og en af disse nye ting kunne f.eks. være et armbånd som jeg omtalte ovenfor. Jeg ved at mange mænd sværger til jeans – prøv lige et par chinos og hør din kone, kæreste eller andet om, hvad de synes om din udskiftning. Jeg tvivler på, at du ikke får positiv respons.

Just do it, som Nike siger.

 

6: Smid noget om nakken

bliv en mere stilet herre

 

Ting rundt om nakken er et undervurderet sted, at peppe dit look op på. De fleste vil med det samme tænke slips – og det er da også en helt igennem fremragende måde, at peppe dit outfit op på. Det behøver ikke være jakkesæt og hele baduljen, men f.eks. en skjorte, slips og så en pullover som på billedet ovenfor – så er du sk*de godt kørende. Skal den have en ekstra skalle, så smider du en blazer oven på.

Men der er andre måder, at “dekorere” halsen og nakken på. Et halstørklæde kan gøre meget her og nemt peppe dit look op. Der findes et hav af flotte halstørklæder til mænd, som ikke koster al verden, så det er sådan set bare om at komme igang. Det eneste du bør være opmærksom på i denne sammenhæng er, at du ikke vælger et stort og kraftigt uld halstørklæde, da du nu får den en anelse for varmt så – vælg gerne bomuld, når du også skal bruge det indendørs.

Written by Christian Bo Nissen