Hvis garderobepleje mere eller mindre er et fremmedord for dig, kan du med fordel løbe denne liste igennem, og få opdateret dit lager med disse fem essentielle produkter til vedligeholdelse og pleje af din garderobe.

Det er hverken ting der koster en formue eller komplicerede at anvende, så det ligger lige til højrebenet at komme igang.

Fnugruller

Newsflash de herrer: En fnugruller kan (og skal) bruges til andet end når du hiver jakkesættet frem til de specielle lejligheder. Der skal ikke meget til før at støv, hår eller andet sætter sig på dit tøj. Køb og brug flittigt en fnugruller til at få dit tøj til at fremstå helt nyt og lækkert.

Rengøringsartikler til dine sko

At rengøre, rense og pudse dine sko ofte bør være en del af enhver mands rutine. Det tager ikke voldsomt lang tid og dine sko og din overall fremtoning vil være dig evigt taknemmelig.

Læs også: Guide til vedligeholdelse af dine sko

Strygejern og strygebræt

For åbenlys? Måske, men det er tilsyneladende ikke åbenlyst at disse to vidundere også skal bruge hver dag. Ja, du læste rigtigt! Sørg for at stryge dit tøj hver dag – også dine bukser.

Skospray

Skospray hjælper til at holde lugten af sure sokker væk fra dine sko. Dette er især relevant i sommerperioden og på ferien. Det er billigt, nemt og kan købe i din lokale Matas butik.

Skyllemiddel/Softener

Har du undret dig over hvorfor dit tøj lugtede bedre og føltes blødere dengang mor hun stod for vasketjansen? Eller din kærestes tøj altid dufter og føltes markant mere friskt og lækkert? Den hemmelige ingrediens er skyllemiddel/softener. Skyllemiddel hjælper til at dit tøj krøller mindre, bliver blødere og giver dit tøj en lækker duft. Det kan købes i alle supermarkeder og er billigt – bare i gang.

Et alternativ er eddike. Eddike gør tøjet blødere og er mere skånsomt for miljøet. Til gengæld tilføjes der ikke duft eller har nogen effekt på om tøjet krøller eller ej.

Written by Christian Bo Nissen