Denne artikel er sponsoreret af Coolshop

 

Det er meget muligt, at der findes en god stak spilkonsoller på markedet, med vilde specs og ditto spil, men der er intet, der slår en omgang gaming på en af de legendariske spil-konsoller som f.eks. Sega Genesis, Super Nintendo eller – og hold nu på hat og briller – en Commodore 64 eller en Atari 2600! Yep, det er retro så det batter og nogle af ovenstående konsoller kræver måske, at ens dåbsattest ikke overstiger 1960’erne. Andre som f.eks. Sega’en og Nintendo’en er for os, der var barn i 90’erne.

Ligegyldigt hvilken af disse klassiske spilkonsoller du har brugt uendeligt mange timer på, så vil det u nægteligt være en herlig tur ned af barndommensgade, når du sætter dig foran TV’et og har smidt din favorit retro spilkonsol på igen.

Jeg har samlet 4 hamrende nostalgiske spilkonsoller, som du netop nu kan erhverve dig igen og få din nostalgiske gamer hygge på.

De er alle som én fundet hos Coolshop.dk, hvor du finder et bredt udvalg elektronik, legetøj og mere specifikt det vi skal kigge på i dag nemlig retro gaming konsoller. Og hvorfor så Coolshop spørger du måske? Det er sådan set ganske enkelt, her får du prisgaranti, en masse medlemsfordele, som b.la. inkluderer, at du optjener “Coolshop point”, som du kan betale med (nice) og sidst men ikke mindst, er de bl.a. blevet kåret til Danmarks bedste e-handelsvirksomhed! Ret sweet, ik?

Tjek det ud:

 

Super Nintendo (SNES)

Super Nintendo (SNES)

Mærke: Nintendo Pris: Sat 25% ned til 749.-

Find Super Nintendo’en her

 

Mange vil argumentere for, at SNES fra 1992 er den bedste retro spillekonsol fra 16-bit tiden. Det skyldes ikke mindst nogle af de mest populære spil dengang som f.eks. Super Mario World og Donkey Kong Country (begge spil er inkluderet i prisen). Når du først får tændt op for din Super Nintendo, så er der garanti for masser af timers fantastisk nostalgi. Oh, og så var SNES i øvrigt også den første spilkonsol, som kunne introducere – og hold nu fast – 3D lir i spil som f.eks. Doom uden ekstra hardware. Du får 21 action-packed spil med i prisen og har dermed mange, mange timers underholdning i kikkerten her.

 

Sega Genesis

sega genesis

Mærke: SEGA Pris: Sat 25% ned til 849.-

Find Sega Genesis konsollen her

 

Sega Genesis er den eneste reelle 16-bit spillekonsol, der kom bare nogenlunde tæt på SNES og det var da også disse to giganter, der kæmpede om herredømmet – den tids Playstation vs. Xbox krig. Sega Genesis kom først på markedet og med maskotten Sonic The Hedgehog i spidsen var konsollen en ikke ligegyldig konkurrent til Super Nintendo’en. Faktisk var Sonic The Hedgehog i tidernes morgen mere populær end Nintendo’s maskot, Mario.

Nogle vil argumentere for, at Sega Genesis var lidt mere badboy og rå, da du f.eks. kunne opleve blog i spil som Mortal Kombat, hvilket ikke blev vist på Super Nintendo’en. En fremragende konkurrent til Nintendo’en og såfremt du var på Sega vognen back in the day, så er det denne legendariske konsol, du skal have fingrene i.

Pakken ovenfor kommer med hele 85 spil inkluderet og er endda sat 25% ned lige nu.

 

Commodore 64

commodore 64 konsol

Mærke: Commodore International Pris: 799.-

Find Commodore 64 konsollen her

 

Okay, nu går der for alvor oldschool i den. Vi snakker Commodore 64, som var den første computer/spillekonsol med – og hold nu fast – 64(!) kilobyte RAM OG den kom med farver OG indbygget lyd. Vanvittigt! Af andre vilde specs kan nævnes, at den havde en opløsning på hele 320 x 200 pixels, hvilket rundt regnet er det samme som en Apple Watch har.

Ovenstående pakke kommer med 64 (selvfølgelig) installerede spil og er klar til at give dig adrenalin sus ud over det sædvanlige.

 

 

Atari 2600

atari 2600 konsol

Mærke: Atari Pris: 868,92.-

Find Atari 2600 konsollen her

 

Hvis Commodoren var oldschool, så ved jeg næsten ikke, hvad ovenstående spillekonsol, Atari 2600 er. Den blev udgivet helt tilbage i 1977 og kunne fremvise noget så eksotisk som ROM. Helt basalt fortalt, så var dette startskuddet for alle kommende spillekonsoller. Atari 2600 introducerede nemlig populære arkadespil som f.eks. Pong og Pac-Man (legendarisk spil!) for alle – serveret på ens TV i stuen. Perfekt!

Det var 2D, da det var bedst og du får dermed ikke en mere oldschool, retro og klassisk spillekonsol end en Atari 2600. Det er for kendere og for de hardcore fans af retro spillekonsoller. Den kommer med hele 120 indbyggede spil. Bum!

 

Læs også
Written by Christian Bo Nissen