TEC uddannelse

Dette indlæg er sponsoreret

 

Jovist, det er snart jul og du har sikkert drøntravlt med julegaveindkøb og en masse andet, men vinteren er også ved at være her, hvor du skal til at overveje, hvad du egentlig vil til sommer. Er du i den aldersgruppe, som snart er ved at være færdig med folkeskolen, står du overfor nogle spændende valg til sommer. Skal den stå på 10.klasse, gymnasie, HTX en erhvervsuddannelse eller noget helt tredje? Det er seriøst snak mit i juletiden, I know, men ikke desto mindre nogle vigtige overvejelser, du bør gøre dig.

Og hvorfor så denne alvorlige snak? Well, det skal jeg sige dig. TEC (Technical Education Copenhagen) har netop lanceret deres Bliv Til Noget-kampagne, hvor du udover at blive introduceret til deres fire uddannelser (10. klasse, EUX, HTX og erhvervsuddannelser) også kan vinde nogle ret fede præmier, som f.eks. en customized cykel, GoPro kameraer, Sonos højtalere og andre lækkerier. Det er egentlig ret lækkert og bestemt værd at give videre til jer læsere.

Men hvorfor skulle man vælge TEC frem for alle de andre muligheder? Jeg giver dig hermed 3 stærke grunde til lige netop dette:

 

1. Du får relevant erfaring

Vælger du f.eks. EUX, som er en erhvervsfaglig studentereksamen, så får du et lækkert mix af teoretisk ballast fra undervisningen krydret med et svendebrev. Du får med andre ord afprøvet din viden i praksis – noget jeg på ingen måder kan anbefale nok. Nu er jeg selv næsten lige nyuddannet (kandidat) og jeg fik ganske hurtigt et fuldtidsjob. Det gjorde jeg dels fordi, at jeg havde en relevant uddannelse med tilhørende gode karakterer med mig fra min kandidat, men dét som min nuværende chef især valgte mig på, var min relativt set omfattende praktiske erfaring. Teoretisk viden krydret med praktisk erfaring (og her kan du på ingen måder få nok fyldt i rygsækken) er simpelthen guld værd.

 

2. Du er garanteret et job = $$$

En anden vej via TEC kunne være en erhvervsuddannelse. Her kan du f.eks. uddanne dig til elektriker, hvor arbejdsløsheden praktisk talt er 0. Eller hvad med mekaniker, som der er stor mangel på lige nu? Du napper med andre en uddannelse, hvor du ikke sidder stille på et kontor, får lov til at lege med praktiske og håndgribelige opgaver til dagligt – og du er vel og mærke garanteret et arbejde, så snart du er færdiguddannet. Det er et kæmpe plus!

 

3. Du kan stadig læse videre bagefter

Hvis du vælger en tredje vej som f.eks. en HTX igennem TEC, så kan du – såfremt det tiltaler dig – stadig læse videre bagefter på f.eks. ingeniørhøjskolen, universitet eller arkitektskolen. Napper du f.eks. en ingeniøruddannelse efterfølgende er du igen voldsomt eftertragtet på arbejdsmarkedet efter end uddannelse. Det er bestemt værd, at tage med i overvejelserne!

 

And there you have it! Tre knivskarpe grunde til at vælge en uddannelse på TEC. Hvis vi lige vender tilbage til kampagnen, som de netop har lanceret, så har de også smidt en lækker lille video ud, som du kan se lige her:

 

 

Du kan læse mere om TEC, kampagnen og vinde præmier på blivtilnoget.dk.

 

Held og lykke og rigtig god jul til alle 🙂

 

Written by Christian Bo Nissen