Sejlersko til mænd er efterhånden blevet en stensikker klassiker, når det kommer til den uformelle – men elegante – sommerekvipering. Navnet afslører lynhurtigt, at de oprindeligt var udtænkt og designet til sejlere. Sejlerskoens formål var dengang, at de skulle være skridsikre, så de stakkels sejlere ikke gled på bådens dæk.

Derfra gik det stærkt og ikke forfærdeligt lang tid efter opfindelsen af sejlerskoen, gjorde de deres indtog på det kommercielle marked. Designet er elegant, smagsfuldt og unikt og så passer de bare fremragende til sommeren! Der er dog et par ting, som du bør være opmærksom på, inden du dribler ud og køber dine nye, fede sejlersko og samtidig også lige et par pointers, når du så smider dem på. Vi vil jo gerne se så skarpe ud, som overhovedet muligt, ikke?

Lad os kigge lidt på et par do’s & dont’s for sejlersko til mænd. Bagefter giver jeg mine bud på fede sejlersko til sommeren:

Læs også: Blazeren er forårets detalje – 11 lækre modeller lige her!

Guide til sejlersko til mænd

Som sagt skal vi lige have et par ting på plads først. Det kan nemlig hurtigt komme til at se dumt ud, hvis du ikke lige har et par ting in mente, når du nu smider dine nye, lækre sejlersko på og bevæger dig uden for. Vi starter med et par do’s.

Bær dine sejlersko med stil – do’s

  • Smid dem på sammen med et par lækre chinos bukser. Hvis du er den lidt mere friske type, så smider du dine nye sejlersko på sammen med et par chinos i en frisk nuance. Du bør dog gå efter én vigtig detalje; dine chinos og dine sejlersko skal stå i kontrast til hinanden. Et eksempel kunne være et par røde chinos smidt på sammen med et par brune eller navy sejlersko. Rødt på rødt eller brunt på brunt duer altså ikke.
  • Alternativt til chinos kan du selvfølgelig også smide dem sammen med et par lækre jeans. De to ekviperinger passer forfriskende godt sammen.
  • Sidste men bestemt ikke mindst kan de også smides på sammen med et par fede shorts og gerne en lækker sommerskjorte. Det er intet mindre end en perfekt kombination til sommeren. Lidt ligesom med chinos, så kan du med fordel anvende shorts og sejlersko der står i kontrast til hinanden. Hvis du samtidig anvendes et par shorts med mønster eller en skarp nuance, så smider du et par stilrene og minimalistiske sejlersko på – og omvendt, naturligvis.
  • I forhold til overkroppen kan de anvendes i en bred sammenhæng. De passer glimrende sammen med en lækker skjorte og en blazer til mænd, men kan sagtens smides på sammen med en lækker t-shirt også.
  • Når vi snakker hvor og hvornår, sejlerskoene kan smides på, så bør du som hovedregel gå efter de mere uformelle lejligheder som f.eks. ferie, dates, strandturene og – såfremt arbejdspladsens dresscode tillader det – faktisk også arbejdet.

Bær dine sejlersko med stil – dont’s

  • Du skal ikke smide dem på sammen med jakkesættet. Det duer ikke! Skal outfittet peppes op, så smide endelig en blazer på, men hold jakkesættet i garderoben. Det meget formelle jakkesæt spiller ikke sammen med de noget mere uformelle sejlersko.
  • Du skal naturligvis ikke bruge dem om vinteren. Det er bare underligt!
  • Du skal for alt i verden undgå synlige sokker (som på billedet oven for). Det er et kæmpe nej tak! Smid et par no show sokker på og du er fint kørende.

Fede sejlersko til mænd

Nu har vi været igennem alt det praktiske og du er nu fuldt ud klar til at rocke et par sejlersko til sommeren. Lad os så få kigget på udvalget af lækre sejlersko til sommeren:

Navy sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: Sat 35% ned til 714,35.-

Find de fede navy model her

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en absolut sucker for det stilrene og minimalistiske design. Det er lige præcis dét, som Sebago har ramt her med disse flotte navy sejlersko. Dem her kan du altid hive frem og du kan samtidig anvende dem i et hav af sammensætninger. Det bliver vidst ikke meget bedre end det.

Forførende mørkeblå sejlersko med mørkebrunt læder

Mærke: Sebago Pris: Sat 30% ned til 839,30.-

Find de mørkeblå sko her

Hvis førnævnte sejlersko lige mangler lidt detaljer, så kommer der her den perfekte løsning. Der er lige smidt lidt smukt mørkebrunt læder på toppen, som efter min mening fuldender disse perfekte mørkeblå sejlersko. Du kan i øvrigt se dem som en del af ugens outfit her. De er en af mine klare favoritter her på listen.

Den perfekte navyblå sejlersko med læder

Mærke: Sebago Pris: 1199.-

Find den navy model med læderdetaljer her

Det her, det er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til elegante sejlersko til mænd. Jeg kan i den forbindelse også lige hurtigt afsløre, at jeg har ovenstående model selv og jeg er oven ud lykkelig for dem. De rammer bare det klassiske sejlersko look helt perfekt med den navyblå nuance og det elegante mørkebrune læder på toppen krydret med de lysebrune lædersnørebånd. De her sejlersko vil du aldrig fortryde, at kunne hive frem hver eneste sommer!

Klassiske mørkeblå sejlersko i nubruck

Mærke: Tommy Hilfiger Pris: Sat 30% ned til 699,30.-

Find de lækre mørkeblå sejlersko i nubruck her

Tommy Hilfiger har her været ret snedige i deres design. De har kombineret det klassiske sejlerskodesign med det friske sneakersdesign og resultatet er altså ret lækkert! Den klassiske mørkeblå sejlersko har fået selskab af et elegant brunt lædersnørebånd, et lidt mere spids snude og til sidst den hvide sål, hvor der er kælet for detaljen med et plettet look. Fremragende sejlersko – intet mindre!

Super fede grønne sejlersko i nubruck

Mærke: Sebago Pris: 1199.-

Find den lækre grønne model her

Vi bliver ved nubruck modellerne med denne super, super fede grønne sejlersko fra Sebago. Jeg elsker den militærgrønne nuance, som Sebago har ramt her og det klassiske sejlersko look taler for sig selv. Nubruck materialet gør samtidig, at modellen får et look, der minder om en behagelig og samtidig stilet sneaker.

Skulle den grønne nuance ikke lige tiltale dig, så har de heldigvis også lavet denne lækre model i to andre nuancer: beige og brun. Dem får du også lige med her:

Fræk beige sejlersko til sommeren

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de lækre beige sejlersko her

Og her den første nuance: beige – en frisk og rigtig sommerfarve! Jeg er ret så vildt med den nærmest råhvide sejlersko – nogle vil kalde den lysebrun, andre råhvid og de fleste beige – krydret med den hvide sål og de hvide syninger. Absolut nydeligt og en sejlersko, som på elegant vis skiller sig ud fra mængden og så passer bare helt genialt til sommeren!

Elegant brun sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de elegante brune sejlersko her

Hvabehar for en sag, hva’? Det her er en af de sejlerskomodeller, som altid vil tage kegler og aldrig går af mode! Fantastisk flot cognac brun nuance, Sebago har hevet frem her og så tilmed krydret den med en flot sandfarvet sål. Jeg er pjattet med det! De her sejlersko er en solid investering til din garderobe, som du vil have glæde af mange år frem.

Lækker brune sejlersko i læder

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de lækre brune sejlersko i læder her

Her har vi en af de klassiske modeller; den lækre brune sejlersko i læder. Den kommer fra Polo Ralph Lauren og er udført i et super lækkert, stilrent design og påført lækkert brunt læder. Det dominerende brune læder bliver nydeligt brudt af den hvide sål i bunden. Den her sejlersko er en anelse mere formel i sit udtryk i forhold til de fleste andre her i artiklen og kan derfor naturligvis anvendes til de lidt mere formelle lejligheder. Husk dog som altid, at det ikke går med jakkesæt og sejlersko sammen. Smid hellere et par lækre chinos på og en fed blazer til mænd.

Sommerklare lysebrune sejlersko i læder

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de smukke lysebrune sejlersko i læder her

Er du på udkig efter et par knivskarpe lysebrune sejlersko i læder, så har du hermed den perfekte model. Du kan næsten allerede nu ane den lækre patina, som med tiden vil blive mere udpræget. Patina og læder hører sammen og det er med til at give dine ekviperinger et særpræget og nydeligt look. En fantastisk smuk sejlersko til den stilsikre herre.

Hamrende elegante mørkebrune sejlersko

Mærke: Sebago Pris: 1.199.-

Find den mørkebrune model i læder her

Skal menuen stå på mørkebrune sejlersko i læder, så har du her – i mine øjne – den perfekte model. Den oser af både sommer, god stil og maskulinitet på samme tid! Sebago har virkeligt ramt plet her, hvis du spørger mig. Den står bare knivskarpt og vil klæde enhver velklædt herre!

Flotte blå sejlersko i nubruck

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de flotte blå sejlersko her

Er du vild med den blå nuance og vil gerne have et nyt take på det klassiske sejlersko design, så har vi her en spændende model for dig. Den kommer fra Polo Ralph Lauren og de har valgt et mere strømlinet design, hvor spidsen er blevet en smule mere spids. Det giver skoen et moderne og en anelse mere sporty look. I like it!  Smuk, smuk sejlersko!

Sprøde lyseblå sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: Sat 40% ned til 539,40.-

Find den frække lyseblå model her

Sidste skud på listen kommer fra klassike Sebago, som her har begået en fremragende fræk lille sag i form af et par lyseblå sejlersko. Designet og den lyseblå nuance skriger ganske enkelt på sommer, sol og strand. Er du på udkig efter et par sejlersko, som går glimrende til høj sol og ditto humør, så er dette dine nye sejlersko!

Written by Christian Bo Nissen