Sejlersko til mænd er efterhånden blevet en stensikker klassiker, når det kommer til den uformelle – men elegante – sommerekvipering. Navnet afslører lynhurtigt, at de oprindeligt var udtænkt og designet til sejlere. Sejlerskoens formål var dengang, at de skulle være skridsikre, så de stakkels sejlere ikke gled på bådens dæk.

Derfra gik det stærkt og ikke forfærdeligt lang tid efter opfindelsen af sejlerskoen, gjorde de deres indtog på det kommercielle marked. Designet er elegant, smagsfuldt og unikt og så passer de bare fremragende til sommeren! Der er dog et par ting, som du bør være opmærksom på, inden du dribler ud og køber dine nye, fede sejlersko og samtidig også lige et par pointers, når du så smider dem på. Vi vil jo gerne se så skarpe ud, som overhovedet muligt, ikke?

Lad os kigge lidt på et par do’s & dont’s for sejlersko til mænd. Bagefter giver jeg mine bud på fede sejlersko til sommeren:

Læs også: Blazeren er forårets detalje – 11 lækre modeller lige her!

 

Guide til sejlersko til mænd

 

Som sagt skal vi lige have et par ting på plads først. Det kan nemlig hurtigt komme til at se dumt ud, hvis du ikke lige har et par ting in mente, når du nu smider dine nye, lækre sejlersko på og bevæger dig uden for. Vi starter med et par do’s.

 

Bær dine sejlersko med stil – do’s

 

sejlersko god stil sommer

 

  • Smid dem på sammen med et par lækre chinos bukser. Hvis du er den lidt mere friske type, så smider du dine nye sejlersko på sammen med et par chinos i en frisk nuance. Du bør dog gå efter én vigtig detalje; dine chinos og dine sejlersko skal stå i kontrast til hinanden. Et eksempel kunne være et par røde chinos smidt på sammen med et par brune eller navy sejlersko. Rødt på rødt eller brunt på brunt duer altså ikke.
  • Alternativt til chinos kan du selvfølgelig også smide dem sammen med et par lækre jeans. De to ekviperinger passer forfriskende godt sammen.
  • Sidste men bestemt ikke mindst kan de også smides på sammen med et par fede shorts og gerne en lækker sommerskjorte. Det er intet mindre end en perfekt kombination til sommeren. Lidt ligesom med chinos, så kan du med fordel anvende shorts og sejlersko der står i kontrast til hinanden. Hvis du samtidig anvendes et par shorts med mønster eller en skarp nuance, så smider du et par stilrene og minimalistiske sejlersko på – og omvendt, naturligvis.
  • I forhold til overkroppen kan de anvendes i en bred sammenhæng. De passer glimrende sammen med en lækker skjorte og en blazer til mænd, men kan sagtens smides på sammen med en lækker t-shirt også.
  • Når vi snakker hvor og hvornår, sejlerskoene kan smides på, så bør du som hovedregel gå efter de mere uformelle lejligheder som f.eks. ferie, dates, strandturene og – såfremt arbejdspladsens dresscode tillader det – faktisk også arbejdet.

 

Bær dine sejlersko med stil – dont’s

guide til sejlersko maend

 

  • Du skal ikke smide dem på sammen med jakkesættet. Det duer ikke! Skal outfittet peppes op, så smide endelig en blazer på, men hold jakkesættet i garderoben. Det meget formelle jakkesæt spiller ikke sammen med de noget mere uformelle sejlersko.
  • Du skal naturligvis ikke bruge dem om vinteren. Det er bare underligt!
  • Du skal for alt i verden undgå synlige sokker (som på billedet oven for). Det er et kæmpe nej tak! Smid et par no show sokker på og du er fint kørende.

 

Fede sejlersko til mænd

 

Nu har vi været igennem alt det praktiske og du er nu fuldt ud klar til at rocke et par sejlersko til sommeren. Lad os så få kigget på udvalget af lækre sejlersko til sommeren:

 

Navy sejlersko til mænd

Navy sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 999.-

Find de fede navy sejlersko her

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en absolut sucker for det stilrene og minimalistiske design. Det er lige præcis dét, som Sebago har ramt her med disse flotte navy sejlersko. Dem her kan du altid hive frem og du kan samtidig anvende dem i et hav af sammensætninger. Det bliver vidst ikke meget bedre end det.

 

Forførende mørkeblå sejlersko med mørkebrunt læder

fede mørkeblå sejlersko med læderdetaljer

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de mørkeblå sejlersko her

 

Hvis førnævnte sejlersko lige mangler lidt detaljer, så kommer der her den perfekte løsning. Der er lige smidt lidt smukt mørkebrunt læder på toppen, som efter min mening fuldender disse perfekte mørkeblå sejlersko. Du kan i øvrigt se dem som en del af ugens outfit her. De er en af mine klare favoritter her på listen.

 

Den perfekte navyblå sejlersko med læder

flot navy sejlersko med læder

Mærke: Sebago Pris: Sat 39% ned til 799.-

Find de navyblå sejlersko med læderdetaljer her

 

Det her, det er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til elegante sejlersko til mænd. Jeg kan i den forbindelse også lige hurtigt afsløre, at jeg har ovenstående model selv og jeg er oven ud lykkelig for dem. De rammer bare det klassiske sejlersko look helt perfekt med den navyblå nuance og det elegante mørkebrune læder på toppen krydret med de lysebrune lædersnørebånd. De her sejlersko vil du aldrig fortryde, at kunne hive frem hver eneste sommer!

Og nå ja, så er de altså sat hele 39%(!!) ned lige nu – hold nu k*ft et røverkøb!

 

Klassiske mørkeblå sejlersko i nubruck

lækre navy sejlersko mænd

Mærke: Tommy Hilfiger Pris: 999.-

Find de lækre mørkeblå sejlersko i nubruck her

 

Tommy Hilfiger har her været ret snedige i deres design. De har kombineret det klassiske sejlerskodesign med det friske sneakersdesign og resultatet er altså ret lækkert! Den klassiske mørkeblå sejlersko har fået selskab af et elegant brunt lædersnørebånd, et lidt mere spids snude og til sidst den hvide sål, hvor der er kælet for detaljen med et plettet look. Fremragende sejlersko – intet mindre!

Modellen her findes også i en lækker lysebrun nuance, som I bestemt ikke skal snydes for:

 

Klassiske lysebrune sejlersko i nubruck

lækre lysebrune sejlersko

Mærke: Tommy Hilfiger Pris: Sat 25% ned til 749,25.-

Find de lækre lysebrune sejlersko i nubruck her

 

Lækker brune sejlersko i læder

lækre brune sejlersko i læder

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de lækre brune sejlersko i læder her

 

Her har vi en af de klassiske modeller; den lækre brune sejlersko i læder. Den kommer fra Polo Ralph Lauren og er udført i et super lækkert, stilrent design og påført lækkert brunt læder. Det dominerende brune læder bliver nydeligt brudt af den hvide sål i bunden. Den her sejlersko er en anelse mere formel i sit udtryk i forhold til de fleste andre her i artiklen og kan derfor naturligvis anvendes til de lidt mere formelle lejligheder. Husk dog som altid, at det ikke går med jakkesæt og sejlersko sammen. Smid hellere et par lækre chinos på og en fed blazer til mænd.

 

Elegant brun sejlersko til mænd

lysebrun sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de elegante brune sejlersko her

 

Hvabehar for en sag, hva’? Det her er en af de sejlerskomodeller, som altid vil tage kegler og aldrig går af mode! Fantastisk flot brune nuance, Sebago har hevet frem her og så tilmed krydret den med et rødt/hvidt lædersnørebånd. Jeg er pjattet med det! De her sejlersko er en solid investering til din garderobe, som du vil have glæde af mange år frem.

 

Sommerklare lysebrune sejlersko i læder

fede lysebrune sejlersko i læder

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de smukke lysebrune sejlersko i læder her

 

Er du på udkig efter et par knivskarpe lysebrune sejlersko i læder, så har du hermed den perfekte model. Du kan næsten allerede nu se den lækre patina, som med tiden vil blive mere udpræget. Patina og læder hører sammen og det er med til at give dine ekviperinger et særpræget og nydeligt look. En fantastisk smuk sejlersko til den stilsikre herre.

 

Hvid og blå sejlersko i frækt design

lækker sejlersko i hvid og lyseblå

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de blå sejlersko her

 

I den lidt mere friske boldgade har vi her et par lækre blå hvide sejlersko med frække detaljer  på toppen. Den er frisk, den er sommerlig og den passer dermed helt perfekt til et sommeroutfit, der skal en tur på stranden. Det kunne f.eks. være et par lækre khaki shorts og en sprød blå t-shirt. Det her er den frække variant, som vil tiltrække masser af beundrende blikke.

 

Flotte blå sejlersko i nubruck

fede blå sejlersko

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de flotte blå sejlersko her

 

Er du vild med den blå nuance, men synes, at førnævnte model måske er lidt for skarpe, så har vi her et super lækkert alternativ. Klassisk sejlerskodesign, blød og lækker at have på, fede detaljer omkring snørebåndende og den ikoniske, skridsikre sål. Smuk, smuk sejlersko!

 

Fræk beige sejlersko til sommeren

fed beige sejlersko

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de lækre beige sejlersko her

 

Vi bliver ved de lidt mere friske nuancer med disse nydelige beige sejlersko. Jeg er ret så vildt med den nærmest råhvide sejlersko – nogle vil kalde den lysebrun, andre råhvid og de fleste beige – krydret med den hvide sål og de hvide syninger. Absolut nydeligt og en sejlersko, som på elegant vis skiller sig ud fra mængden og så passer bare helt genialt til sommeren!

 

Sprøde blå sejlersko i læder

fede blå sejlersko i læder

Mærke: Polo Ralph Lauren Pris: 1.199.-

Find de lækre blå sejlersko her

 

Sidste skud på listen kommer fra Polo Ralph Lauren og er disse nydelige sejlersko i en flot, flot blå nuance. Den er klassisk i snittet, har kraftigt kvalitetslæder i en skarp blå nuance og så er den krydret med den velkendte hvide sål og ditto kraftige lædersnørebånd. Et klasseeksempel på tidløs elegance når det er absolut bedst.

 

Written by Christian Bo Nissen