Sejlersko til mænd er efterhånden blevet en stensikker klassiker, når det kommer til den uformelle – men elegante – sommerekvipering. Navnet afslører lynhurtigt, at de oprindeligt var udtænkt og designet til sejlere. Sejlerskoens formål var dengang, at de skulle være skridsikre, så de stakkels sejlere ikke gled på bådens dæk.

Derfra gik det stærkt og ikke forfærdeligt lang tid efter opfindelsen af sejlerskoen, gjorde de deres indtog på det kommercielle marked. Designet er elegant, smagsfuldt og unikt og så passer de bare fremragende til sommeren! Der er dog et par ting, som du bør være opmærksom på, inden du dribler ud og køber dine nye, fede sejlersko og samtidig også lige et par pointers, når du så smider dem på. Vi vil jo gerne se så skarpe ud, som overhovedet muligt, ikke?

Lad os kigge lidt på et par do’s & dont’s for sejlersko til mænd. Bagefter giver jeg mine bud på fede sejlersko til sommeren:

 

Guide til sejlersko til mænd

Som sagt skal vi lige have et par ting på plads først. Det kan nemlig hurtigt komme til at se dumt ud, hvis du ikke lige har et par ting in mente, når du nu smider dine nye, lækre sejlersko på og bevæger dig uden for. Vi starter med et par do’s.

 

Bær dine sejlersko med stil – do’s

sejlersko god stil sommer

 

  • Smid dem på sammen med et par lækre chinos bukser. Hvis du er den lidt mere friske type, så smider du dine nye sejlersko på sammen med et par chinos i en frisk nuance. Du bør dog gå efter én vigtig detalje; dine chinos og dine sejlersko skal stå i kontrast til hinanden. Et eksempel kunne være et par røde chinos smidt på sammen med et par brune eller navy sejlersko. Rødt på rødt eller brunt på brunt duer altså ikke.
  • Alternativt til chinos kan du selvfølgelig også smide dem sammen med et par lækre jeans. De to ekviperinger passer forfriskende godt sammen.
  • Sidste men bestemt ikke mindst kan de også smides på sammen med et par fede shorts. Det er intet mindre end en perfekt kombination til sommeren. Lidt ligesom med chinos, så kan du med fordel anvende shorts og sejlersko der står i kontrast til hinanden. Hvis du samtidig anvendes et par shorts med mønster eller en skarp nuance, så smider du et par stilrene og minimalistiske sejlersko på – og omvendt, naturligvis.
  • I forhold til overkroppen kan de anvendes i en bred sammenhæng. De passer glimrende sammen med en lækker skjorte og en blazer til mænd, men kan sagtens smides på sammen med en lækker t-shirt også.
  • Når vi snakker hvor og hvornår, sejlerskoene kan smides på, så bør du som hovedregel gå efter de mere uformelle lejligheder som f.eks. ferie, dates, strandturene og – såfremt arbejdspladsens dresscode tillader det – faktisk også arbejdet.

Bær dine sejlersko med stil – dont’s

guide til sejlersko maend

 

  • Du skal ikke smide dem på sammen med jakkesættet. Det duer ikke! Skal outfittet peppes op, så smide endelig en blazer på, men hold jakkesættet i garderoben. Det meget formelle jakkesæt spiller ikke sammen med de noget mere uformelle sejlersko.
  • Du skal naturligvis ikke bruge dem om vinteren. Det er bare underligt!
  • Du skal for alt i verden undgå synlige sokker (som på billedet oven for). Det er et kæmpe nej tak! Smid et par no show sokker på og du er fint kørende.

 

Fede sejlersko til mænd

Nu har vi været igennem alt det praktiske og du er nu fuldt ud klar til at rocke et par sejlersko til sommeren. Lad os så få kigget på udvalget af lækre sejlersko til sommeren:

 

Navy sejlersko til mænd

Navy sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 999.-

Find de fede navy sejlersko her

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er en absolut sucker for det stilrene og minimalistiske design. Det er lige præcis dét, som Sebago har ramt her med disse flotte navy sejlersko. Dem her kan du altid hive frem og du kan samtidig anvende dem i et hav af sammensætninger. Det bliver vidst ikke meget bedre end det.

Forførende mørkeblå sejlersko med mørkebrunt læder

fede mørkeblå sejlersko med læderdetaljer

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de mørkeblå sejlersko her

Hvis førnævnte sejlersko lige mangler lidt detaljer, så kommer der her den perfekte løsning. Der er lige smidt lidt smukt mørkebrunt læder på toppen, som efter min mening fuldender disse perfekte mørkeblå sejlersko. Du kan i øvrigt se dem som en del af ugens outfit her. De er en af mine klare favoritter her på listen.

Den perfekte navyblå sejlersko med læder

flot navy sejlersko med læder

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de navyblå sejlersko med læderdetaljer her

Det her, det er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til elegante sejlersko til mænd. Jeg kan i den forbindelse også lige hurtigt afsløre, at jeg har ovenstående model selv og jeg er oven ud lykkelig for dem. De rammer bare det klassiske sejlersko look helt perfekt med den navyblå nuance og det elegante mørkebrune læder på toppen krydret med de lysebrune lædersnørebånd. De her sejlersko vil du aldrig fortryde, at kunne hive frem hver eneste sommer!

Klassiske mørkeblå sejlersko i nubruck

lækre mørkeblå sejlersko til mænd

Mærke: Boss Orange Pris: 1.399.-

Find de lækre mørkeblå sejlersko i nubruck her

Boss Orange har her været ret snedige i deres design. De har kombineret det klassiske sejlerskodesign med det friske sneakersdesign og resultatet er altså ret lækkert! Den klassiske mørkeblå sejlersko har fået selskab af et elegant brunt lædersnørebånd, et lidt mere spids snude og til sidst den hvide sål, hvor der er kælet for detaljen med et plettet look. Fremragende sejlersko – intet mindre!

Lækker mørkebrun sejlersko i læder

lækker mørkebrun sejlersko i læder

Mærke: Gant Pris: 1.200.-

Find de lækre mørkebrune sejlersko i læder her

Her har vi en af de klassiske modeller; den lækre mørkebrune sejlersko i læder. Den kommer fra Gant og er udført i et super lækkert, stilrent design og påført lækkert mørkebrunt læder. Det dominerende mørkebrune læder bliver nydeligt brudt af den hvide sål i bunden. Den her sejlersko er en anelse mere formel i sit udtryk i forhold til de fleste andre her i artiklen og kan derfor naturligvis anvendes til de lidt mere formelle lejligheder. Husk dog som altid, at det ikke går med jakkesæt og sejlersko sammen. Smid hellere et par lækre chinos på og en fed blazer til mænd.

 

Elegant brun sejlersko til mænd

lysebrun sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de elegante brune sejlersko her

Hvabehar for en sag, hva’? Det her er en af de sejlerskomodeller, som altid vil tage kegler og aldrig går af mode! Fantastisk flot brune nuance, Sebago har hevet frem her og så tilmed krydret den med et rødt/hvidt lædersnørebånd. Jeg er pjattet med det! De her sejlersko er en solid investering til din garderobe, som du vil have glæde af mange år frem.

Sommerklare lysebrune sejlersko i læder

fede lysebrune sejlersko i læder

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de smukke lysebrune sejlersko i læder her

Er du på udkig efter et par knivskarpe lysebrune sejlersko i læder, så har du hermed den perfekte model. Du kan næsten allerede nu se den lækre patina, som med tiden vil blive mere udpræget. Patina og læder hører sammen og det er med til at give dine ekviperinger et særpræget og nydeligt look. En fantastisk smuk sejlersko til den stilsikre herre.

Blå sejlersko med lysebrunt læder

blaa og brune sejlersko

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de blå sejlersko her

I den lidt mere friske boldgade har vi her et par lækre blå sejlersko med lysebrune læderdetaljer på toppen. Den er frisk, den er sommerlig og den passer dermed helt perfekt til et sommeroutfit, der skal en tur på stranden. Det kunne f.eks. være et par lækre khaki shorts og en sprød blå t-shirt.

Forfriskende lyseblå sejlersko til sommeren

lækre blå sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 799.-

Find de lækre blå sejlersko her

I den sommerlige afdeling passer de friske farver bare helt perfekt. Det kunne for eksempel være ovenstående forførende friske blå sejlersko til mænd. De kommer – som de fleste andre sejlersko her i artiklen – fra Sebago. De leverer nemlig bare knivskarpe sejlersko i perfekt design og høj kvalitet. Læg i øvrigt lige mærke til prisen. 799.- for et par lækre sejlersko er altså uhørt billigt!

Flotte blå sejlersko i nubruck

fede blå sejlersko til sommeren

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de flotte blå sejlersko her

Er du vild med den blå nuance, men synes, at førnævnte model måske er lidt for skarpe, så har vi her et super lækkert alternativ. Klassisk sejlerskodesign, blød og lækker at have på, fede detaljer omkring snørebåndende og den ikoniske, skridsikre sål. Smuk, smuk sejlersko!

 

Frække orange sejlersko til sommeren

fede orange sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de lækre orange sejlersko her

Vi bliver ved de lidt mere friske nuancer med disse nydelige orange sejlersko. Jeg er ret så vildt med den nærmest lysebrune sejlersko – nogle vil kalde den orange – krydret med de rødlige lædersnørebånd på toppen, den hvide sål og de hvide syninger. Absolut nydeligt og en sejlersko, som på elegant vis skiller sig ud fra mængden.

Lækre røde sejlersko

fede røde sejlersko sommer

Mærke: Sebago Pris: 799.-

Find de lækre røde sejlersko

Her har vi den røde pendant til de førnævnte blå sejlersko. Det er samme model, samme knivskarpe design og samme urimeligt skarpe pris. De her lækre røde sejlersko vil med garanti sikre dig misundelige blikke fra nær og fjern. De kunne for eksempel smide på sammen med et par fede hvide shorts og en lækker rød t-shirts. Bum – et knivskarpt sommerlook uden besvær!

Friske grønne sejlersko til sommeren

grønne sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: 1.299.-

Find de friske grønne sejlersko her

I de mere alternative og uortodokse farvenuancer har vi disse friske grønne sejlersko til mænd. De er udover den lækre grønne nuance krydret med snørebånd i en rigtig smuk blå nuance, som giver disse sejlersko et unikt look. Bær dem med stil – og du skal være sikker i din stil her, men så spiller det til gengæld også 100% og ingen andre vil ligne dig, når du smutter ned på stranden.

Hvide sejlersko til mænd

hvide sejlersko til mænd

Mærke: Sebago Pris: Sat 40% ned til 779,40.-

Find de hvide sejlersko her

Hvis der skal være fuld opmærksomhed på dine fødder, så kommer du ikke uden om et par hvide sejlersko. Her får du det klassiske sejlerskodesign fra Sebago, hvor hele skoen samtidig er holdt helt i hvidt. Wow effekten er helt i top! Eneste du skal være opmærksom på her, er din tan. Det duer bare ikke med hvide stænger og så hvide ekviperinger. Har du sydlandske gener eller bare suger farve til dig, så kører du bare på!

Læs også
Written by Christian Bo Nissen